NRKs muslimske programledere liker ikke at barn spør hvor de ikke spriser gris. Foto: Skjermbilde NRK TV.
annonse
annonse

Grove banneord blir brukt i NRKs satsing «NRK skole».

I et nytt videoklipp som ligger ute både på statskanalens egen Facebook-side, og NRK.no, blir skoleelever opplært i religionen islam i serien «Ikke spør om det».

Programmet er en del av «NRK skole».

annonse

Har du noen gang spist gris? fikk en av de programlederne til spørsmål.

– Jeg skal være helt ærlig, fuck it. Jeg spiste gris en gang da jeg var seks år gammel på bursdagsfest, sier programlederen, som omtaler seg selv som pakistaner.

«Morrapuler»

Han forteller deretter at han ble slått av moren da han kom tilbake fra bursdagsfesten.

annonse

– Moren min så jeg hadde ketsjup og sennep på fjeset og gav meg et «laps». Det var da det var greit å slå barna sine, sier NRK-programlederen og legger til at moren skrek at han aldri mer fikk lov til å spise grisepølser.

– Hvorfor er det så jævla viktig å smake gris? Jeg skjønner ikke nordmenn. Vi vil ikke spise gris. Hvorfor ikke? Fordi vi vil ikke, din morrapuler, fortsetter han.

Les også: Jan Tore Sanner (H) blir kvalm av kommentarfeltet til Resett

Også muslimske kvinner i programmet fikk samme spørsmål. En av dem svarte at hun har spist gris tre ganger «ved en feiltagelse».

– Å fy f…., reagerte en annen muslimsk kvinne i programmet.

annonse

Se klippet her:

Hva er NRK skole?

– NRK Skole er et digitalt klipparkiv som består av lydklipp og videoer fra NRKs radio- og fjernsynsarkiv, samt våre egne produksjoner. Innholdet er tilrettelagt for elever og lærere i grunnskole og videregående opplæring, og er knyttet opp mot kompetansemålene i Udirs læreplandatabase, skriver den skattefinansierte statskanalen på sin egen hjemmeside.

Skolesatsingen rettes mot barn og unge, også de i barneskolen.

– Foreløpig tilbyr vi klipp til fagene naturfag, samfunnsfag, KRLE/religion og etikk, norsk, matematikk, mat og helse og samfunnsøkonomi. Geofaget er lansert, selv om det ikke er ferdigstilt. Etter hvert vil også andre fag bli lagt til, skriver NRK skole om satsingen på NRK.no

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

annonse

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon