Illustrasjonsbilde. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
annonse
annonse

En gruppe barn kastet stein og ropte stygge skjellsord mot en gruppe pensjonister som var på vei til å forlate et bingolokale i byen Trollhättan i Sverige. 

Torsdag ved 17-tiden ble en gruppe pensjonister angrepet med steinkasting og trakassert med skjellsord som «hore» i det de skulle forlate bingolokalet i bydelen Kronogården. Episoden ble filmet, og et videoklipp er lagt ut sammen med en rapport om hendelsen hos Nyheter Idag.

Ikke anmeldt

annonse

I videoen kommer det frem at dette dreier seg om barn av ikke-vestlig innvandrerbakgrunn, og en av guttene svingte med kjetting. Sveriges Radio oppgir imidlertid at det ikke er levert inn noen anmeldelse på forholdene. 

– Det vi gjør nå er at vi forsøker å identifiserer barna og kontakte de foresatte for å kalle inn til samtaler, sier Vivian Kostadius, som er kommunikasjonssjef i Trollhättan kommune, til Sveriges Radio. 

Hun forteller at det nå kan bli plassert ut vakter, for å hindre at en lignende episode kan finne sted igjen.

Les også: SVT-journalister ble steinet under produksjon av reportasje i innvandrertett område i Sverige

annonse

Utsatt område 

Kronogården er en bydel med en svært høy innvandrerandel, og er listet som et av Sveriges såkalte «utsatte områder». En kilde har fortalt Nyheter Idag at Kronogården er det verste området i regionen Västra Götaland

– Vi legger mye ressurser der nå, for om det ikke gjøres noe komme vi til å få store problemer i fremtiden. Da kommer det til å bli en «no go-sone», sier vedkommende. 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon