Foto: Jeff Blackler/REX
annonse

I en ny studie fra universitetet i Salzburg fremgår det at 70 prosent av østerrikerne mener at islam ikke passer inn i den vestlige verden.

Studien, som har involvert 1200 deltagere, viser at østerrikere er veldig bekymret for islamsk påvirkning av samfunnet sitt. 72 prosent av de spurte sier for eksempel at muslimer ikke er en kulturell ressurs for Østerrike. Dette rapporterer Kronen Zeitung. 

Halvparten av de spurte oppga at de ville synes det var greit å legge restriksjoner på muslimers mulighet til å praktisere sin tro, og nesten like mange sa at moskeer ikke bør tolereres i det hele tatt. En tredel sier at de stiller seg regelrett negative muslimer.

annonse

Les også: Fem asylsøkere voldtok 13 år gammel jente i Østerrike – filmet overgrepet på mobiltelefon

Terrorfrykt

59 prosent sa at de bekymrer seg for at muslimer i Østerrike kan være terrorister, og 79 prosent sa seg enige i at muslimske miljøer bør følges nøye med på av myndighetene. 

annonse

Sosiologen Wolfgang Aschauer, som har forfattet studien, beklager seg over at folk overser «islamsk kompleksitet», som han mener ikke er blitt understreket nok. Videre påstår han at muslimer i Østerrike ønsker å tilpasse seg østerriksk kultur.

Reagerer på resultatene

Ümit Vural, som er president i organisasjonen Die Islamische Glaubensgemeinschaft in Österreich (IGGÖ) – Det islamske trosfellesskap i Østerrike, sier følgende om resultatene:

– Vi er en del av helheten, og vi vil bli oppfattet på den måten. Religionsfrihet er en fundamental rettighet og et menneskerett.

Studien kommer kun litt over ett år etter at en annen undersøkelse viste at hele 84 prosent av østerrikerne ikke vil tolerere migranter som nekter å integrere seg. 

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
annonse