Konsernsjef Sigve Brekke var til stede da Telenor demonstrerte Norges første 5G i Telenors lokaler på Fornebu i 2017. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse

Etter at Telenor åpnet en 5G-pilot ved hovedkontoret sitt på Fornebu, har enkelte arbeidstagere i området slitt med hodepine. Telenor bedyrer imidlertid at strålingen er ufarlig.

Telenor åpnet tirsdag en ny 5G-pilot på sitt eget hovedkontor på Fornebu straks utenfor Oslo. Med to nye basestasjoner plassert på taket, vil Telenor teste fremtidens mobilteknologi på hos seg selv. Den ene basestasjonen går på 3,6 GHz, og er en del av Telenors utbygging av 5G i Norge. Den andre er en del av et større forskningsprosjekt i samarbeid med EU, kalt 5G-VINNI, og går på hele 26GHz.

Siden mastene ble satt opp har Resett blitt tipset av en kilde, som selv arbeider i en annen bygning på Fornebu, at flere av hans kollegaer har fått problemer med kraftig hodepine. Ettersom reaksjonene har kommet så brått etter 5G-installasjonen, er det rimelig å utrede om det kan ha en sammenheng, ikke minst på grunn av den kraftige styrken på signalet fra 5G-VINNI-masten.

annonse

Kun for abonnenter

Dette innholdet er forbeholdt våre abonnenter, logg inn for å få tilgang.
Ikke abonnent? Les mer her.

LOGG INN

Danske myndigheter advarer om armbånd som hevdes å beskytte mot 5G

annonse

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse