Tysklands innenriksminister Horst Seehofer under et ministermøte på Malta tidligere denne uken. Foto: Jonathan Borg / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Nesten annenhver båtmigrant i Middelhavet som har søkt asyl i Tyskland det siste året, har fått oppholdstillatelse.

Det opplyste en representant fra det tyske innenriksdepartementet under et møte med tyske parlamentarikere fredag.

Av totalt 225 personer som har blitt reddet i Middelhavet siden juli 2018, har 138 personer så langt gått gjennom asylsøknadsprosessen, ifølge departementet.

annonse

47 prosent av dem som har gått gjennom prosessen, har fått lov til å bli i landet gjennom å få innvilget asyl, eller har fått flyktningstatus eller subsidiær beskyttelse fordi de har blitt vurdert til å være i «alvorlig fare» om de reiser tilbake til sitt hjemland.

I seks tilfeller har migranter fått opphold på grunn av et nasjonalt utvisningsforbud, mens 72 asylsøknader om opphold har blitt avvist.

Mandag ble Tyskland, Frankrike, Italia og Malta enige om en mekanisme for fordeling av flyktninger og migranter som reddes i Middelhavet. Innenriksminister Horst Seehofer sier fredag at avtalen kan være det første skrittet i en ny solidaritetsdrevet felles europeisk asylpolitikk.

Seehofer reiser neste uke til Tyrkia og Hellas med Frankrikes innenriksminister Christophe Castaner og EUs migrasjonskommissær Dimitris Avramopoulos. Besøket kommer midt i en ny migrantstrøm fra Tyrkia til Hellas.

annonse

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon