Jorden. Illustrasjonsfoto: Pixabay.
annonse
annonse

Hvis du vil gå inn i dagens debatt så må du være for eller imot verden. Du må vite om du er for eller imot klimakrise, innvandring, Donald Trump og globalisme. Du kan ikke tenke deg om; for verden brenner.

Interesseorganisasjoner står klare til å stemple deg om du snakker i global utakt om klima, islam, eller Trump. Grunne tema, men som synes farligere enn sex og dyp psykologi. Den tvilende og distanserte tenkende er ute av verden. De som har «forstått» det, de vil handle, forandre, revolusjonere!

Les også: Bahareh Letnes: Til alle jøder, jeg beklager!

annonse

2019-erne

Det virker kjent, sier noen eldre. Hvordan våger du?! spør unge Thunberg, på gråten. Hun fronter en ny generasjon. 2019-erne. Hva vil de klare å utføre som 68-erne ikke klarte? Mange fra 68-generasjoene har gitt den siste generasjonen fripass. Slik kan de forsvinne i fred med sitt eget prosjekt – å gjøre verden egal, men selv stå opphøyet tilbake.

Dagens ungdomsopprør er likevel ulikt 68-ernes. De gamle har godkjent klimakrisen og globalismen i signerte opprop. De forventer ikke en objektiv dialog. De ønsker faderlig at egne barn skal gjøre det samme som dem: protestere mot politikerne. Men nå protesteres det etter regulativer fra organisasjoner som den unge generasjonens lærere, politikere og foreldre stort sett støtter seg på.

annonse

De unges kamp i dag er ikke mot autoriteter, engasjementet deres berammer vanlige folk. Det må være mange av deres foreldre som lider under det.

Hong Kong er et barn som er gitt bort

Hong Kong er et barn av den tidlige globalismens fredelige tanker. HK vokste i Kinas mage som et slags New York i Østen. Men ingen skjønner kommunismen før den treffer deg. Du er ikke lenger et individ som kan snakke og tenke fritt. Du kan protestere, men den protesten er ikke sjarmerende, den står om ytringsfriheten. Og verdens største land er et kommunistisk diktatur. Det burde det skrikes opp om; at et Vesten i Østen protesterer. Men det er udiplomatisk og antiglobalt. Det bare nevnes. Forsiktig.

Les også: Enda mer propaganda fra NRK om klimaet

De industrielle revolusjon kan ikke reverseres

Europa applauderer heller søvnig og lettet en protest mot noe som har løftet den: Den industrielle revolusjonen, som venter vi på at en selvskapt dystopi skal bli en realitet. Hvem skal redde oss da?

annonse

Verdens mektigste land, USA, vil ikke krige lenger. Er kanskje lei av et UK som ikke står opp for det de sto opp for (og ble fordømt for) før? Trump begynner valgkampen 2020 med å understreke at han vil beskytte nasjonen. Verden skjelver og fordømmer. Må de nå beskytte seg selv?

Trump bør få Fredsprisen. Men det er mer sannsynlig at Greta Thunberg får den. Mor Theresa var tidenes skivebom, men kan nå glemmes. Den beste tildelingen i moderne tid var til en dissident fra Kina. Det var som Jagland skulle ha hevn, bli husket etter fadesen med Obama.

Jubel og fordømmelse er retorikken som høres og glemmes i dag. Slik er et ultratolerant Vesten et lett bytte for store og sterke krefter.

Men vi lever i samme verden. Og den er ikke forsvunnet om elleve år. Det vedder jeg pensjonen min på.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon