Filter-redaktør tar bilder av folk som møtte til Støttemarkering for Sylvi Listhaug i 2018. Foto: Kjell Erik Eilertsen
annonse
annonse

Redaktør av Filter Nyheter, Harald Klungtveit, mener Resett er en kampanjeblogg som ikke driver journalistikk. Selv tar han bilder og identifiserer de som møter til diverse arrangementer han er politisk uenig i.

Filter Nyheter-redaktøren har tidligere uttalt seg svært kritisk til hvordan Resett driver nettavis. I et intervju med nettstedet Medier24 tidligere i år kalte han avisen en «politisk aksjonsgruppe».

– Det var aldri noe som tydet på at Resett skulle drive med journalistikk. Det er greit å få avklart at dette er noe mer alvorlig enn enda en innvandringsfiendtlig kommentarblogg, men heller noe som ligner enkelte av de såkalte borgerjournalistene i USA, som egentlig er finansiert av milliardærer – for å publisere drittpakker som rammer politiske motstandere, sa Klungvteit.

annonse

Den tidligere Dagbladet-journalisten oppfordret også andre medier til å «bruke betydelige ressurser på å grave i omstendighetene bak Resett», og har påstått at avisen er en rennestein som er «laget for å provosere».

Les også: Resetts aksjonærer trakasseres av Filter Nyheter under dekke av «journalistikk»

Blåser i hundefløyta

Klungtveit driver ofte kampanje mot personer som møter opp på diverse politiske arrangement.

annonse

I fjor møtte han opp utenfor Stortinget da det ble holdt en støttemarkering for Frp-politiker Sylvi Listhaug. Klungtveit tok bilder av de fremmøtte. Og når Steve Bannon var i Norge tok han bilder av nordmenn som hilste på den amerikanske samfunnsdebattanten, og laget deretter en artikkel på hvem håndhilserne var, på sitt eget nettsted.

Klungtveit har også brukt mye ressurser på å ta skjermbilder av lovlige ytringer som står i Resetts kommentarfelt, for så å poste dem på sin egen Twitter-profil. Mange har oppfattet disse skjermbildene som å «blåse i hundefløyta», slik at kommentarfeltet til Klungvteit kan spre hets og sjikane.

Navngir SIAN-fremøtte

I en ny medling på Twitter navngir Filter-redaktøren de få som møtte til SIAN-markeringen på Tøyen.

– Blant de anslagsvis ti demonstrantene fra SIAN på Tøyen torg er de rasismetiltalte profilene Lars Thorsen og Fanny Bråten, samt John Brungot, Frp-listetoppen som ble ekskludert fra partiet pga. muslimfiendtlighet etter en artikkel i Filter Nyheter, skriver redaktøren.

annonse

Klungtveit har også lagt ut en video av de fremmøtte. På Twitter-profilen har han valgt et bilde fra tegneserien «The Simpsons», av grunner Resett ikke kjenner til.

Hadde med seg stein

Politiet informerte pressen i går at de arresterte flere motdemonstranter mot SIAN, som hadde stein på seg.

– Vi vet ikke om de hadde til hensikt å kaste denne steinen, men det kan ha vært intensjonen, sa operasjonsleder Tor Grøttum til Dagbladet.

Ingen av de 500 som møtte til motdemonstrasjon, der mange hadde med seg stein, har hittil blitt identifisert av Klungtveit og hans nettsted.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon