Illustrasjonsbilde. (Foto av Delil SOULEIMAN / AFP)
annonse
annonse

Margrethe Salvesen (47), ekskjæresten til ekstremisten Arfan Bhatti, snakker i et intervju ut om hvordan hun stadig føler seg fremmedgjort og stigmatisert.

– Det er skapt et bilde av meg som farlig, en fiende av Norge. Det er jeg ikke.

Salvesen har nylig skrevet en kronikk i fagbladet Journalisten om medias makt til å ødelegge menneskers liv. Hun jobber også med en bok som skal forklare hvem hun egentlig er, og for å rydde opp i det usanne inntrykket hun mener er skapt om henne. Dette skriver Dagbladet.

annonse

Les også: Hallgrim Berg: En handlingsplan mot islamofobi eller en handlingsplan mot ytringsfrihet?

I Lars Akerhaugs bok fra 2012, «Norsk jihad», står det skrevet at Salvesen «trolig var den første norske islamisten som tar seg inn i Syria».

– Jeg er ingen islamist

annonse

– Jeg kunne fortalt ham at jo, jeg hadde vært i Libanon for å besøke palestinske flyktningleirer. Turen var i samarbeid med Palestinakomiteen, og jeg skulle skrive en bacheloroppgave om flyktninger og traumer. Vi var flere som fikk mulighet til å komme over grensa til Syria, vi krysset grensa lovlig, og fikk stempel i passet både da vi dro inn og da vi dro ut. Jeg er ingen islamist, skriver Dagbladet.

Les også: Jussprofessor gir Jagland full støtte: – Norske IS-kvinner må hentes hjem

Kvinnelige syriafarere

– Mener du Norge skal hente hjem de kvinnelige syriafarerne og barna deres?

– Selvfølgelig. Mange av barna vil ha traumer og må behandles så fort som mulig. Og hvis noen av de voksne har deltatt i krigsforbrytelser, skal de selvsagt stilles for retten i Norge. Syria har ingen mulighet til å straffeforfølge alle. Men hvis ikke noe gjøres snart, vil barn dø fordi vi har en regjering her i landet som lar dem dø.

Om forholdet til Arfan Bhatti

annonse

– Angrer du på forholdet?

– Nei, jeg angrer på at jeg snakket med journalister. De avisartiklene har fått konsekvenser for mitt liv og livene til mine nærmeste. Hver gang jeg blir intervjuet, kommer løgnene om meg opp igjen. De dukker opp når folk googler meg, og mistenkeliggjør meg. Jeg føler jeg er blitt rettsløs.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon