Politiet på åstedet på Bjørndal. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
annonse
annonse

Tirsdag starter rettssaken mot en 34-årig mann som er tiltalt for å ha skutt en 31-åring på Bjørndal i Oslo. 31-åringen skal ha vært et tilfeldig offer.

Den polske mannen ble funnet skutt og kritisk skadd i et garasjeanlegg på Bjørndal i Oslo 12. mars i fjor og døde dagen etter på sykehus.

Den norsk-pakistanske 34-åringen er tiltalt etter straffeloven paragraf 275 for drap. Ifølge tiltalen avfyrte han et skudd som traff offeret først i skulderen og så i hodet.

annonse

Han er også tiltalt for brudd på våpenloven fordi han hadde to maskinpistoler i Audi-en han kjørte og for å ha hatt skytevåpen på offentlig sted. I tillegg omfatter tiltalen oppbevaring av narkotika som cannabis, kokain og MDMA, som er virkestoffet i ecstasy.

– Fikk hjelp da han satt fast

Politiet legger ifølge TV 2 til grunn at den drapstiltalte 34-åringen ved 6-tiden om morgenen ankom Bjørndal i en bil. Han kjørte seg deretter fast i snøen. Offeret, som var på vei til jobb, kom til og forsøkte en kort stund å hjelpe til med å få kjøretøyet løs.

Etter hvert oppsto krangling mellom tiltalte og avdøde. 34-åringen har overfor politiet forklart at det oppsto et basketak som gjorde at våpenet ble avfyrt.

– Som slagvåpen
annonse

Den tiltaltes advokat, Trygve Staff, har opplyst at klienten har forklart at han skulle benytte maskinpistolen som slagvåpen.

– Han erkjenner ikke straffskyld. Det var et vådeskudd som gikk av, noe vi mener at fremgår tydelig av videoen fra stedet, sier han.

Totalt åtte personer ble pågrepet etter tre skyteepisoder på Bjørndal, Lambertseter og Jordal like i forkant av drapet i mars. Sju av dem, inkludert den drapstiltalte, ble tiltalt for grov våpenovertredelse.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon