Det blir stadig flere kristne i Iran. Men risikoen er stor. Foto: Filmplakat
annonse

Det er en kirke uten gudshus, ledet av kvinner, i en stat styrt etter islamske lover. Likevel er det en kirke i sterk vekst.

En ny film setter fokus på den kirken som vokser raskest i verden. Det handler om en kristen undergrunnsbevegelse i Iran.

– Hva hvis jeg forteller dere at islam er en død religion? spør en kirkeleder i filmen «Sheep Among Wolves Volume II», ifølge Fox News.

annonse

– Hva hvis jeg forteller dere at Irans moskéer er tomme på innsiden, og at ingen følger islam i Iran? Ville dere trodd meg? Det er akkurat det som skjer. Gud beveger seg kraftfullt i Iran nå.

Regissør Dalton Thomas sier i en uttalelse til Cision:

– Den iranske vekkelsen reproduserer raskt en bevegelse av disipler som vokser til å bli verdens største kirke. Den har ingen eiendommer, ingen sentral ledelse og er i stor grad ledet av kvinner.

Les også: Mye rart fra Bahareh Letnes på TV 2

Stor risiko

På samme måte som de modige kvinnene i My Stealthy Freedom, som protesterer mot hijab-påbudet, tar disse kvinnene store sjanser. Medlemmer av den voksende menigheten risikerer livet som kristne i den islamske republikken Iran. En troende sier:

annonse

– Vi vet at hvis de får tak i oss, vil de aller først voldta oss kvinner, deretter banke oss opp, og til slutt vil de drepe oss. Dette er vår avgjørelse: Vi presenterer våre kropper som offer. Hver gang jeg våkner opp tenker jeg, at når jeg går ut av døren min er det ikke sikkert jeg kommer tilbake.

Du kan se filmen her:

 

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.