Statsminister Erna Solberg under talen til FNs hovedforsamling fredag. Arkivfoto: Frank Franklin II / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Norge øker støtten til utdanning for barn i områder med krise og konflikt med en halv milliard kroner i perioden 2019 til 2022.

Statsminister Erna Solberg (H) kunngjorde økningen i bevilgningene til det globale fondet og partnerskapet Education Cannot Wait under Global Citizen-konserten i New York søndag.

– Med utdanning øker også sjansen for at de kan komme seg ut av fattigdom og få bedre livskvalitet. Derfor øker vi støtten til utdanning i kriser, sier statsminister Erna Solberg i en pressemelding.

annonse

Fondet, som Norge var en pådriver til å etablere i 2016, skal sikre at barn og unge i områder som er rammet av krise og konflikt, får en god utdanning.

Siden opprettelsen har fondet støttet utdanning for 1,4 millioner barn og unge i 29 kriserammede land og områder. Fra 2016 til 2018 bidro Norge med 188 millioner kroner til fondet.

Norge øker støtten til global innsats mot malaria, tuberkulose og aids med 20 millioner

Den norske støtten til det globale fondet for bekjempelse av aids, tuberkulose og malaria økes med 20 millioner kroner i perioden 2020 til 2022.

annonse

Norge støtter allerede fondet med 2 milliarder kroner i denne perioden. Økningen i støtten ble kunngjort under arrangementet «Global Citizen» i New York søndag.

– God helse for alle er viktig for å nå bærekraftmålene. Vi er på riktig vei for å stoppe epidemiene aids, tuberkulose og malaria, men for å komme i mål må vi styrke innsatsen betraktelig. Derfor øker Norge støtten til Det globale fondet for perioden 2020–2022 til 2,02 milliarder, sier statsminister Erna Solberg (H) i en pressemelding.

Det globale fondet for bekjempelse av aids, tuberkulose og malaria er et partnerskap mellom private og statlige aktører, sivilsamfunn og pasientgrupper.

Fra 2017 til 2019 har fondet betalt ut over 12 milliarder dollar til tiltak rettet mot disse sykdommene og bedre helsesystemer og menneskerettigheter i mer enn hundre land.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon