USAs president Donald Trump forteller sine tilhengere at landets framtid står på spill. Foto: AP / NTB scanpix
annonse
annonse

USAs president Donald Trump, som kan havne i riksrett for Ukraina-saken, sa lørdag til sine tilhengere at «landet vårt står på spill som aldri før».

– Demokratene vil ta våpnene deres, helsevesenet deres, stemmene deres og de vil ta friheten deres. De vil ta vekk alt sammen. Vi kan aldri la det skje, sa den hardt pressede presidenten i en video på Twitter.

– Fordi landet vårt står på spill som aldri før, er dette veldig enkelt. De prøver å stoppe meg fordi jeg kjemper for dere. Jeg vil aldri la dem stoppe meg, la han til.

annonse

I de påfølgende twittermeldingene kalte Trump den pågående riksrettsprosessen for er en «heksejakt». Trump anklaget også demokraten Adam Schiff, som leder etterretningskomiteen i Representantenes hus, for injurier og ærekrenkelse.

– Han bør trekke seg fra Kongressen, skriver Trump.

Representantenes hus, der demokratene har flertall, har åpnet en riksrettsprosess mot Trump. Bakgrunnen er at Trump har forsøkt å få Ukraina til å granske demokratenes ledende presidentkandidat Joe Biden, noe demokrater mener er forsøk på å sikre utenlandsk valginnblanding i 2020-valget.

Både utenrikskomiteen, etterretningskomiteen og kontrollkomiteen i Representantenes hus har gitt utenriksminister Mike Pompeo ordre om å utlevere flere dokumenter om Ukraina. Neste uke er det ventet at de første riksrettshøringene vil finne sted.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon