- Resett - https://resett.no -

Venstresidens sykelige kvinnefokus

Er det én ting som både er svært lite tiltrekkende og litt skremmende så er det menn som snakker ned eget kjønn, og gir damer ros fordi de er damer. 

I en kommentar [1] hos Dagsavisen utbroderer politisk redaktør Lars West Johnsen litt om hvorfor han synes kvinner er så kloke. Han mener at kvinner «står for stadig mer av klodens kollektive fornuft», og det hele koker egentlig ned til én ting: kvinner er venstrevridde.

Johnsen trekker frem Greta Thunberg, Nancy Pelosi og Elizabeth Warren som eksempler på de vidunderkvinnene han oppfatter som kloke.  For meg fremstår det som de lave forventningers sexisme.

annonse

Les også: Venstreradikalt fjas truer opplysning og fremgang i Vesten [2]

Middelmådige, forstyrrede kvinner

Greta Thunberg er kanskje ikke dum eller ualminnelig, men hun bør ikke oppmuntres. Forstår ikke Johnsen og de andre i 16-åringens heiagjeng hvilken enorm belastning det er for en så ung jente, med diagnosene hun har, å konstant utsettes for skremselspropagandaen de voksne rundt henne mater henne med, og reise verden rundt og være allemannseie? Det er ikke rart hun er forbannet. Det hun blir fortalt er at verden snart går fullstendig under. Hennes (bakmenns) dommedagsprofetier er så til de grader overdrevne, og budskapet er emosjonelt. Dette vanskeliggjør en mer nyansert og faktabasert debatt om klimaendringene. 

annonse

At man i det hele tatt våger å hylle en person som Elizabeth «Pocahontas» Warren er dessuten pinlig. Kvinnen har forulempet urbefolkningen i USA som få andre i moderne tid. I sin skam over å være hvit (en skam Johnsen kanskje deler med henne?) har hun løyet om at hun selv er av indiansk herkomst, for å oppnå karrieremessige fordeler. Dette er kvinnen som kan bli USAs neste president.

Ubeleilige kvinner

Her er det viktig å huske på én ting. Johnsen (og andre venstrevridde med ham) støtter kun kvinner som mener ting han vil at de skal mene. Dette handler ikke om et mangfold av meninger blant kvinner og om å støtte kvinners rett til å mene og ytre seg fritt. Det handler om å skape et bilde av den kloke, moralske og høyverdige kvinnen, hun som støtter fri innvandring og er klimaalarmist. 

Kvinner som ikke passer inn i dette bildet, «ukloke» høyrevridde kvinner, som mener noe annet enn Johnsen, er kun ubeleilige i dette narrativet.

Les også: Umoralen i «likestillingslandet» [3]

Uunnværlige menn

Og man må gjerne mene at kvinner er fryktelig mye klokere enn menn, men faktum er likefullt at det er menn som skaper mest verdier i samfunnet vårt. Man kan mene mye fint om velferd og miljøtiltak, men hadde det ikke vært for menn, hadde ikke noe av det latt seg gjøre. Kvinner kan også skape verdier, og bidra på annet vis. Men i kroner og øre er det ingen tvil: Menn er helt uunnværlige. Kvinner koster den norske staten 113.000 kroner mer i året enn menn. [4]

Så man må gjerne løfte frem, dulle og jatte med kvinner til man blir blå i ansiktet. Men til syvende og sist skal ting betales for, og vi trenger de mest kapable folkene i de viktige jobbene. Dette sykelige kjønnsfokuset er en trussel mot meritokratiet, som bygget Vesten sterkt.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse