REUTERS/Denis Balibouse
annonse
annonse

Visepresident Teodoro Nguema Obiang Mangue (Teodorín) i Ekvatorial-Guinea i Afrika, som også er sønn av presidenten, har fått inndratt syv Ferrarier, tre Lamborghiner, fire Bentleyer, en Maserati og en McLaren.

Nå skal de gå under hammeren i Geneve, og de regner med å få inn 170 millioner kroner. Det skriver the Guardian.

Den dyreste er en Lamborghini Veneno Roadster, med en verdi rundt 40-50 millioner kroner og Ferrari til rundt 25 millioner.

annonse
En Lamborghini Veneno Roadster tidligere eiet av Teodoro Obiang skal auksjoneres bort i Sveits. REUTERS/Denis Balibouse

Les også: Norsk utviklingshjelp blir til korrupsjon og flotte biler i Sør-Sudan

Bilene ble konfiskert av sveitsiske påtalemyndigheter i 2016.

De vil bli auksjonert bort uansett bud. Men de har droppet videre forfølgelse av Teodorín. Bortsett fra at han må dekke omkostningene på litt over en million.

annonse

Diktatorsønnen har ansvaret for forsvar og sikkerhet, men har opparbeidet seg et rykte for å være en playboy. I 2017 endte han i retten i Paris for korrupsjon i sitt hjemland og salte dem ned i Frankrike. Det kom etter at han hadde brukt mer enn 1000 ganger hans offisielle lønn. Da hadde han kjøpt en luksusleilighet i den franske hovedstaden, sportsbiler og dyr kunst.

Les også: Mugabe – en skam for norsk bistand

Ekvatorial-Guinea er et lite land i Vest-Afrika, det er ikke større enn 28 000 kvadratkilometer og har en befolkning på 800 000.

President Teodoro Obiang Nguema Mbasogo ble født 1942, og begikk militærkupp i 1979, da han avsatte sin egen onkel som hadde begått kupp i 1965. Onkelen ble etterpå henrettet. Mbasogo var i begynnelsen populær, han lovet å reformere staten og bedre folks levestandard. Han brøt onkelens forbindelser til Sovjetunionen og styrket heller båndene til den tidligere kolonimakten Spania.

annonse

På 1990 tallet ble det funnet olje og gass noe som gav presidenten og hans menn gode inntekter. Men lite kom folket tilgode, 44 % lever under fattigdomsgrensen og selv om landet har mye olje og gass har rundt 1/3 av innbyggerne ikke strøm.

Les også: Norsk naivitet finansierer korrupte krigsforbrytere

Sønnen, visepresident Teodorín, ble født 1968, og skal etter planen bli sin fars etterkommer. Han har gått på en fransk privatskole, og gikk en periode på et universitet i Malibu i California.

I årevis har han vært i søkelyset for sitt pengebruk, luksusboliger, yachter og sportsbiler. Sveits, Frankrike og Italia har truet med fengsel, men han har alltid kommet unna med høye bøter. Ekvatorial-Guinea er kjent for å være et av verdens mest korrupte land.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon