Gjert Ingebrigtsen sier sønnene er ekstra spente foran kveldens 5000-meterfinale i Doha. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix.
annonse
annonse

I kveld løper tre brødre fra Sandnes VM-finale på 5000 meter i Doha. Det er mange som lurer på hvordan det er mulig.

Under søndagens pressetreff på Wyndham West Bay kom trener og pappa Gjert Ingebrigtsen uoppfordret med en historie om et møte med en amerikansk trener dagen før. Han var tydelig nysgjerrig på den spesielle løperfamilien fra Rogaland.

– Han sa at de hadde holdt på med et prosjekt i USA med haugevis av løpere gjennom 20 år, og så han at vi hadde gjort noe med tre utøvere som de ikke har klart til sammen på alle disse årene. Han sa at åpenbart gjorde vi mer riktig enn de gjør. Han kunne godt være interessert i høre på hva vi holdt på med, gjenfortalte Gjert om samtalen.

annonse

Det er ikke vanskelig å skjønne hva amerikaneren var ute etter. Det er noe naturstridig med tre brødre i en langdistansefinale i et VM. 5000 meter har vært fullstendig dominert av løpere fra Øst-Afrika i en årrekke, og det hører med til sjeldenhetene at løpere fra andre kontinent har vist seg fram.

Spesiell

Gjert Ingebrigtsen mener det er usannsynlig at det dukker opp løpere fra andre kontinent enn Afrika på årets vinnerpall også, men utelukker ikke muligheten for medalje helt.

Både Jakob og Filip Ingebrigtsen viste styrke i kvalifiseringen, selv om det endte opp med litt av en runddans før yngstemann Jakob var endelig finaleklar.

annonse

Pappa og trener Gjert Ingebrigtsen vet ikke hvordan fredagskvelden har påvirket Jakob, og om diskvalifikasjonen og anken og hele prosessen har spilt inn på forberedelsene til finalen.

– Det er vanskelig å si. Det virker som om han reflekterer over om det er noe han kunne gjort annerledes. Jeg tror nok at han kommer til å kjøre mer «safe» i finalen, sier Gjert til NTB.

Uvisst

– Hvordan tror du finalen blir?

– Vi har ikke diskutert det. Jakob er litt usikker på hvordan afrikanerne vil håndtere det, for det mangler noen i denne finalen som typisk ville ha gått opp og holdt farten oppe.

Han tror ikke det blir noe samarbeid mellom brødrene underveis.

– Hvis det dukker opp en situasjon der det er naturlig at de kan hjelpe hverandre så gjør de det, men det er situasjonsbetinget. De er tre brødre i en finale, og det er litt annerledes. Det har de ikke vært borti så ofte. De har normalt sett vært to, og det at de er tre er litt spesielt. Det går nok en del tanker igjennom hodet til dem om hvordan de skal forholde seg til hverandre. De er nok litt ekstra spente foran denne finalen, sier Gjert Ingebrigtsen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon