Det brant i fem biler i Ulvenveien i Oslo natt til mandag. Politiet mistenker at brannene er påsatt. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
annonse

Fem parkerte biler fikk store skader i en brann i Ulvenveien like ved Østre Aker kirke Oslo natt til mandag. Politiet mistenker at bilene ble påtent.

Politiet i Oslo opplyste først om brann i én bil i Ulvenveien, men opplyste like etter at det var snakk om fem biler.

Brannvesenet fikk den første meldingen om brannen klokken 2.10 natt til mandag.

annonse

– Vi fikk flere meldinger om hendelsen. Brannen er slukket. Bilene sto langs veien, sier vaktkommandør Hans Kristian Steen ved 110-sentralen Oslo til NTB.

Ingen pågrepet

– Første patrulje som kom på stedet, meldte om at det brant godt i tre, fire biler, sier operasjonsleder Håkon Nilen i Oslo politidistrikt til NTB. Totalt har fem biler brent.

Han opplyser mandag morgen at fire av de fem bilene er tauet inn for undersøkelser.

– Jeg vil ikke gå inn på hvorfor vi tror brannene har blitt påsatt, sier Nilsen.

Politiet har ikke pågrepet noen i saken.

Ti biler brant i september

Nattens hendelse er den tredje i rekken av bilbranner i Oslo i september. Natt til 6. september brant to parkerte biler i St. Halvards gate i Gamlebyen. Denne brannen spredte seg til en nærliggende bygning.

annonse

26. september ble en parkert bil totalskadd i en brann på Skullerud i Oslo. To andre biler fikk også skader i brannen.

Fra starten av 2017 til 1. april i år har vært 123 bilbranner i Oslo som politiet tror kan være påsatt. Det skrev justis- og beredskapsminister Jøran Kallmyr (Frp) i et svar på et skriftlig spørsmål fra Arbeiderpartiets Jan Bøhler i begynnelsen av september.,

– Det antas at en tredel av bilbrannene skyldes tekniske årsaker, en tredel forsikringssvindel, og den siste tredjedelen påsatt som trusler eller skadeverk, skrev Kallmyr.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.