Hans Andreas Limi, parlamentarisk leder i Frp, vil ikke svare på om stortingsgruppen til Frp har trukket noen konklusjon om hvorvidt de fortsatt vil støtte Raja. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
annonse

Frps parlamentariske leder svarer ikke på om partiet vil fjerne Abid Raja som Stortingets visepresident, men TV 2 erfarer at partiet ikke ser seg tjent med det.

Mandag kveld holdt Frp gruppemøte på Stortinget. Det var i forkant klart at Per-Willy Amundsen på møtet ville foreslå å ta fra Abid Raja (V) vervet som Stortingets visepresident.

Ifølge Amundsen er Raja uskikket til å fortsette fordi han gjennom «gjentatte angrep på Frp og vår partiledelse kaster lys over problemene med å samarbeide med et parti som Venstre i regjering».

annonse
Vil ikke si

Etter møtet vil ikke parlamentarisk leder Hans Andreas Limi si om de støtter Amundsens forslag, skriver VG. I forkant av gruppemøtet hadde imidlertid forslaget møtt motstand både i eget parti, Venstre og Arbeiderpartiet.

– Lang og god diskusjon hvor mange deltok, så får vi se hva morgendagen bringer, skriver parlamentarisk leder i Frp, Hans Andreas Limi, i en tekstmelding til NTB mandag kveld.

Han opplyser at det ikke var noen avstemning over forslaget på gruppemøtet.

Fullmakt

Etter det TV 2 erfarer har stortingsgruppa gitt Limi fullmakt om å håndtere saken videre. Ifølge kanalen ser Frp seg imidlertid ikke tjent med å gå høyt på banen og kreve at Venstrepolitikeren mister plassen som visepresident.

Tirsdag 1. oktober trer Stortinget sammen etter ferien, hvorpå presidenter og sekretærer velges. Etter mandagens gruppemøte er det fremdeles uklart om Frp vil stemme for, eller blankt.

Abid Raja er den første representanten Venstre har hatt i presidentskapet på 48 år, og han ble valgt inn i 2017.

annonse

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.