Foto: Skjermdump fra AldriMer.no
annonse
annonse

Norsk myndigheter avkrefter oppsiktsvekkende påstander om at russiske styrker skal ha tatt seg inn på norsk territorium. 

Både Etterretningtjenesten, Forsvaret og PST avkrefter innholdet som er fremkommet i en rekke artikler på nettstedet AldriMer.no, som dreier seg om at russiske spesialstyrker skal ha tatt seg inn på norsk territorium, både på Svalbard og på fastlandet.

AldriMer.no publiserte før helgen en rekke saker, kun basert på anonyme kilder, der det fremgikk at russiske spesialstyrker skal ha gjennomført en militærøvelse, og at de tok seg inn på norsk jord. Det ble også påstått at taktiske innsatsgrupper skal ha gått i land på Svalbard.

annonse

Les også: Forsker: Norges posisjon er farligere enn under den kalde krigen

Avkrefter påstandene

Opplysningene avkreftes imidlertid av myndighetene. Etterretningstjenesten, Forsvaret og PST er samstemte.

annonse

– Vi har ingen informasjon i retning av påstandene i denne saken, sier kommunikasjonssjef Ann-Kristin Bjergene i Etterretningstjenesten til NRK.

– Forsvaret har ingen egen informasjon eller informasjon fra våre allierte om de påstander som fremmes i denne saken, sier pressevakt i Forsvaret og talsperson for forsvarssjefen Frank Sølvsberg.

– Vi har ingen dekning for å si at noe av det de skriver om fremmede styrker på norsk jord er sant, sier seniorrådgiver Martin Bernsen i PST. 

Også russiske myndigheter har imøtegått påstandene fra AldriMer.no, og kaller dem falske nyheter. 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon