Foto: BvF via Wikimedia Commons.
annonse
annonse

Forvaltningsretten i Köln sier at sikkerhetstjenesten Bundesamt für Verfassungsschutz (BfV) ikke får betegne Generasjon Identitet som en «ekstremistisk enhet».

Forvaltningsretten i Köln har forbudt sikkerhetstjenesten BfV å betegne den tyske grenen av Generasjon Identitet som en «ekstremistisk enhet». Rettens beslutning om å oppheve BfVs stempling skjedde onsdag 25. september, etter en søknad om midlertidig forføyning fra den innvandringskritiske ungdomsorganisasjonen.

Kjennelsen kommer bare få måneder etter at det tysk sikkerhetspolitiet annonserte at organisasjonen hadde «gått utover mistankefasen» og ble ansett som «en verifisert høyreekstrem bevegelse», noe Resett omtalte i juli i år.

annonse

Les også: Generasjon Identitet demonstrerte mot retur av IS-krigere til Danmark

– Tilfredsstillende

Leder Daniel Fiss for Generasjon Identitet i Tyskland uttaler følgende til den konservative avisen Junge Freiheit vedrørende den nylige utviklingen:

annonse

– Nå er det sannsynlig at BfV i løpet av toukersfristen vil innlevere en protest mot denne dommen. Likevel gir denne avgjørelsen fra forvaltningsretten et tilfredsstillende overblikk over den videre utviklingen i forfatningstilsynet, og øker vår juridiske suksessmulighet.

Vil legitimere patriotisme

Fiss mener det igjen må bli legitimt å bedrive patriotisk aktivisme.

– For oss er det klart at vi nå går inn i en intens fase med juridiske avklaringer, sier Fiss, og legger til:

– Patriotisk aktivisme og ungdomsarbeid må igjen bli legitimt.

Den midlertidige kjennelsen er en stor seier for den tyske Identitærbevegelsen som hele tiden har hevdet at BfVs oppgradering var politisk motivert og at organisasjonen aldri har brutt prinsippet om ikke-vold i sine aksjoner.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon