Bilde fra april da politiet bøtela demonstrantene som hadde parkert langs veien og brukt paller til å hindre anleggstrafikk i å kjøre forbi. Foto: Ronny Teigås / NTB scanpix
annonse
annonse

Vindmøllemotstandere på Frøya får fremdeles ikke lov til å oppholde seg på anleggsområdet. Politiet forlenger oppholdsforbudet fram til 31. oktober.

Samme dag som fristen på oppholdsforbudet i anleggsområdet ved Nessadalen på Frøya går ut, opplyser politiet at forbudet forlenges fram til midnatt 31. oktober.

– Forutsetningen er de samme som da forbudet ble innført. Det var den gang nødvendig å innføre oppholdsforbudet da det i lengre tid, og ved gjentatte anledninger, ble utført straffbare handlinger i tilknytning til vindkraftutbyggingen, da særskilt rettet mot anleggsvirksomheten i Nessadalen, skriver Trøndelag politidistrikt i en pressemelding.

annonse

De fremhever også at ferdsel på stedet utgjør en risiko i forbindelse med sprengningsarbeid. Forbudet gjelder ikke for dem som har tilgang til å arbeide lovlig på stedet.

Politiet understreker at brudd på oppholdsforbudet kan innebære bøter på mellom 7.000 og 8.000 kroner. Gjentatte overtredelser gir høyere bøter.

Forbudet på Frøya ble innført 19. august etter at motstandere av vindkraftutbyggingen i flere uker hadde demonstrert mot byggingen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon