En kvinne deltar på en klimademonstrasjon i Milano i Italia fredag forrige uke. Studentprest Anna Runesson sier at unge mennesker som har mistet gleden for fremtiden, må man ta på dypeste alvor. Foto: AP / NTB scanpix
En kvinne deltar på en klimademonstrasjon i Milano i Italia fredag forrige uke. Studentprest Anna Runesson sier at unge mennesker som har mistet gleden for fremtiden, må man ta på dypeste alvor. Foto: AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Studentprest Anna Runesson ved Universitetet i Oslo får henvendelser fra studenter som sliter med klimaangst.

– De kjenner på en håpløshet i møte med klimautfordringene. Klimaangsten blir for noen en handlingslammelse. Man klarer ikke se positivt på fremtiden, sier Runesson til Dagen.

– Unge mennesker som har mistet gleden for fremtiden, må man ta på dypeste alvor, fortsetter studentpresten.

annonse

Anna Runesson sammenligner klimaangsten med frykten for atomkrig på 1980-tallet. Hun mener likevel det er en vesentlig forskjell mellom de to.

– På 80-tallet var det mer tydelige løsninger. Om man rustet ned våpnene, løste det seg. Med klimaangst er det verre, fordi klimautfordringene blir gradvis verre helt til det kommer til et punkt hvor man ikke kan reversere dem. Da blir fortvilelsen avgrunnsdyp, sier hun.

Studentprest Inge Høyland ved Universitetet i Bergen og studentprest Camilla Wisnes i Trondheim opplyser til Dagen at de ikke har fått konkrete henvendelser om klimaangst. Både Høyland og Wisnes tror imidlertid de kan få slike henvendelser i fremtiden ettersom klimaendringer er en bekymring stadig flere har.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon