Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H) vi gi økt støtte til skoletiltak som jobber for å forebygge hat. Arkivfoto: Heiko Junge / NTB scanpix
annonse

22. juli-senteret og andre skoletiltak som jobber for å forebygge hat, får flere millioner kroner i økte bevilgninger i forslaget til statsbudsjettet for 2020.

– Vi gjennomfører nå et verdiløft i skolen der også kritisk tenkning og digital dømmekraft blir viktigere. Dagens læreplaner ble utviklet et år før Facebook, sier kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H) til Vårt Land.

Bevilgningene inngår i fornyelsen av lærerplanen, der «demokrati og medborgerskap» blir et tverrfaglig læringsmål. Regjeringen legger fram sitt endelige forslag til ny lærerplan sent i høst.

annonse

– Barn og ungdom må forholde seg til hatprat og hets mot jøder, muslimer og andre på en helt annen måte enn før, sier Sanner.

Bevilgningen til 22. juli-senteret styrkes med to millioner og blir på totalt 11,7 millioner kroner. Videre settes det av to millioner kroner i økt støtte til opplæringstilbudet som 22. juli-senteret og Utøya AS har utviklet sammen med Det europeiske Wergelandsenteret. Samlet gis det fem millioner kroner til prosjektet.

1.160 skoleklasser fra hele landet har deltatt i opplegg på 22. juli-senteret fra 2016 og fram til i dag. I tillegg er flere skoleklasser inne og deltar i undervisningsopplegget som går over tre dager på senteret og på Utøya.

Regjeringen vil videre gi 1,8 millioner i økt bevilgning til Dembra, et kurstilbud som skal hjelpe lærere til å forebygge rasisme, antisemittisme og udemokratiske holdninger.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.