- Resett - https://resett.no -

Sayed voldtok 9-åring og antastet mange andre jenter i Sverige – slipper både fengsel og utvisning

En 22 år gammel mann fra Afghanistan er dømt for å en rekke seksuelle overgrep i Sverige. Likevel blir han hverken deportert eller fengslet.

25. april i Stenungsund i Sverige ble en 9 år gammel jente voldtatt av afghaneren Sayed, som påstod at han ble født i 1997. Drøye to år før ble flere andre jenter holdt fast og utsatt for overgrep av samme afghaner. Dette rapporterer [1] lokalavisen NYHETERsto.

Den voldtatte 9-åringen ble lurt inn i Sayeds leilighet, der han dro av henne klærne og voldtok henne. Jenta fortalte en annen gutt om opplevelsen, og Sayed henvendte seg senere til denne gutten for å ta rede på hva jenta hadde sagt. 

annonse

Drøye to år tidligere, i perioden mellom 20. mai og 17. juli 2017 i Stenungsund, ble seks jenter antastet av Sayed. En av jentene var 13 år, mens fire var 14 og en var 15 da ugjerningene ble begått. 

Les også: Sverige: Brutal voldtekt av 12-åring ga en ukes samfunnsstraff [2]

Dømt til psykiatrisk helsehjelp

annonse

Afghaneren er nå dømt i Uddevalla tingrett for et tilfelle voldtekt av barn og seks tilfeller av overgrep. Likevel vil han hverken bli fengslet eller utvist fra Sverige, av hensyn til hans «begrensede psykiske forutsetninger». Retten har nemlig funnet at man ikke har kunnet fastslå «med sikkerhet» at afghaneren visste at det han gjorde var ulovlig. 

Derfor er Sayed, som er afghansk statsborger, i stedet dømt til rettspsykiatrisk pleie. Han må imidlertid betale en oppreisningserstatning på 115 000 svenske kroner til den 9 år gamle jenta han voldtok. Han må også betale ulike mindre beløp i erstatning til jentene han har antastet.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474