Venstres Carl-Erik Grimstad. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Stortingsrepresentant for Venstre, Carl-Erik Grimstad, følger ikke bare opp retorikken Abid Raja brukte om FrP, men går enda lenger.

annonse

Venstremannen går ut i en kronikk i VG, der han skriver at «Å hevde at islam i dag snikinnføres i Norge har likhetstrekk med den paranoia som red det tyske samfunnet på 1930-tallet». Dette er også omtalt i NRK.

Les også: Amundsen vil kaste Raja som Stortingets visepresident

– Hvis du går til kjernen av det som skjedde i mellomkrigstiden, var det nettopp det at én folkegruppe fikk skylden for det meste av det som gikk galt, på religiøst og etnisk grunnlag, sier Grimstad til NRK.

Parallell til nazistene

Adolf Hitler og hans nazistparti kom til makten i Tyskland i 1933, og på spørsmål om hva Grimstad ser som parallell mellom ett av de mest grusomme regimer i verden og Norge, svarer stortingsrepresentanten følgende:

– Det er tanken om en skjult fare. Det er et fullstendig malplassert argument i den situasjonen vi har i Norge i dag. Islam i Norge i dag er i det store og det hele velintegrert.

Helt uholdbart

Frps innvandringspolitiske talsmann Jon Helgheim, er opprørt over sammenligningen Grimstad kommer med.

– Det å sammenligne dette med en ideologi som fikk seks millioner jøder drept, og hadde et propagandaapprat som sammenlignet sigøynere med rotter, er helt uholdbart. Man kan ikke karakterisere sine motstandere på den måten, bare fordi man mener at man har monopol på nestekjærlighet og moral, sier Helgheim.

Får støtte fra Støre

Ap-leder Jonas Gahr Støre, går på sin side langt i å forsvare Raja og hans verv som visepresident på Stortinget.

– Å løfte fram slike stemmer er en viktig del av å være ombudsmann – for alle oss på Stortinget – og ikke minst for én i Stortingets presidentskap.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.