Venstres Carl-Erik Grimstad. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
annonse
annonse

Stortingsrepresentant for Venstre, Carl-Erik Grimstad, følger ikke bare opp retorikken Abid Raja brukte om FrP, men går enda lenger.

Venstremannen går ut i en kronikk i VG, der han skriver at «Å hevde at islam i dag snikinnføres i Norge har likhetstrekk med den paranoia som red det tyske samfunnet på 1930-tallet». Dette er også omtalt i NRK.

Les også: Amundsen vil kaste Raja som Stortingets visepresident

annonse

– Hvis du går til kjernen av det som skjedde i mellomkrigstiden, var det nettopp det at én folkegruppe fikk skylden for det meste av det som gikk galt, på religiøst og etnisk grunnlag, sier Grimstad til NRK.

Parallell til nazistene

Adolf Hitler og hans nazistparti kom til makten i Tyskland i 1933, og på spørsmål om hva Grimstad ser som parallell mellom ett av de mest grusomme regimer i verden og Norge, svarer stortingsrepresentanten følgende:

annonse

– Det er tanken om en skjult fare. Det er et fullstendig malplassert argument i den situasjonen vi har i Norge i dag. Islam i Norge i dag er i det store og det hele velintegrert.

Helt uholdbart

Frps innvandringspolitiske talsmann Jon Helgheim, er opprørt over sammenligningen Grimstad kommer med.

– Det å sammenligne dette med en ideologi som fikk seks millioner jøder drept, og hadde et propagandaapprat som sammenlignet sigøynere med rotter, er helt uholdbart. Man kan ikke karakterisere sine motstandere på den måten, bare fordi man mener at man har monopol på nestekjærlighet og moral, sier Helgheim.

Får støtte fra Støre

Ap-leder Jonas Gahr Støre, går på sin side langt i å forsvare Raja og hans verv som visepresident på Stortinget.

annonse

– Å løfte fram slike stemmer er en viktig del av å være ombudsmann – for alle oss på Stortinget – og ikke minst for én i Stortingets presidentskap.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon