Sir Richard Branson, leder av International Rescue Committee David Miliband og Nigerianske forretningsmannen Obayemi Olawale. Eugene Gologursky/Getty Images for International Rescue Committee/AFP
annonse
annonse

Tidligere utenriksminister David Miliband får utbetalt 911 000 dollar årlig for å være president i International Rescue Committee (IRC).

Det er fem ganger mer enn hva Storbritannias statsminister Boris Johnsen får i lønn, skriver Daily Mail.

De store pengene ligger ikke i politikk, det er bare springbrettet for å komme seg opp der lønningene er gode. Leder av Flyktninghjelpen Jan Egeland ligger et stykke bak, han tjener bare 1,35 millioner. De begge er ofte i media og krever at vi må ta ansvar for mennesker på flukt. Men en kan spørre seg om de er noen gode forbilder, når de appellerer til oss for at vi skal hjelpe, mens de selv beriker seg på andres bekostning.

annonse

Les også: Middelhavsmigrasjonen – styrt av NGO’er

Hvor mye forsvinner på veien før hjelpen kommer frem?

Erik Solheim fra SV anslo da han var bistandsminister at mer enn halvparten av den utbetalte bistanden kommer frem til de trengende. Slike tall skaper nok ikke den aller største givergleden.

David Miliband, født 1965, var utenriksminister i Storbritannia fra 2007 til 2010 under statsminister Gordon Brown. Han har sittet i parlamentet fra 2001 til 2013. Lillebroren Ed Miliband satt i samme regjering, han var energi- og klimaminister, og ble deretter Labourleder fra 2010 til 2015.

Den amerikanske avdelingen av International Rescue Committee (IRC) ble etablert av Albert Einstein i 1931. IRC var opprinnelig en organisasjon som gav hjelp til mennesker som flyktet fra nazi-Tyskland. Etter krigen håndterte de flyktningproblemene i Europa, de etablerte sykehus og hjem for foreldreløse barn. Under den kalde krigen bisto de med bosetning av folk på flukt fra Øst-Europa.

Les også: NGOen Advocates Abroad lærer illegale migranter å spille skuespill for å få asyl

I 2013 ble David Miliband utnevnt til leder i IRC

Davis Milibands lønn har i de siste to årene økt fra 240,047 dollar til 911,796 dollar. Hans arbeidsoppgave har i stor grad vært å reise verden rundt for å skaffe økonomisk støtte til flyktninger, migranter og ofre for konflikter. De han møter er folk på toppnivå, slik som stats- og næringslivsledere, ja til og med kongelige. Det er ikke bare toppsjefen David Miliband som får godt betalt. 12 andre toppledere får også lønninger som ligger uvanlig høyt.

annonse

IRC vil ikke svare på spørmål om lederlønninger, men i en uttalelse sier de at Miliband leder en bistandsorganisasjon med 20 000 ansatte i 40 land. De tilføyer også at hans lønn ligger rundt gjennomsnittet for «non-profit» organisasjoner i New York.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon