TV 2 journalist Fredrik Græsvik. Foto: NTB scanpix.
annonse
annonse

TV 2s USA-korrespondent Fredrik Græsvik blir provosert av Resett-nyheter og innrømmer at han kan være en «skam for yrket sitt».

Den 52 år gamle TV 2-reporteren har fått mye motbør etter at han lenket til en Twitter-melding fra en tidligere Trump-ansatt som jobbet for presidenten i kun ti dager.

– For ordens skyld. Dette kommer fra en tidligere nær medarbeider og en mann som har støtta Trump i tykt og tynt, skrev Græsvik, og lenket til en melding om Trump fra Anthony Scaramucci.

annonse

Scaramucci var kommunikasjonssjef for Det hvite hus, men ble sparket ut etter kun ti dager i jobben. Helt siden sparkingen har han vært svært kritisk til Trump, og hevder nå at presidenten har «helseproblemer».

I kommentarfeltet blir Græsvik latterliggjort for å linke til meldingen.

annonse

– Hva var galt med dette? Han snakket klart og sammenhengende, og han har rett i at media ikke dekker noe av det som blir gjort som er bra? Skal ikke journalister være balansert og fortelle helheten? Opplyse befolkningen? Du er en skam for yrket ditt Fredrik, skrev en person.

– Mulig det, men jeg er i hvert fall ikke et anonymt troll uten følgere, svarte Græsvik.

– Robottroll

Men trollanklagene stoppet ikke der. Da Græsvik fikk spørsmål om han trodde Scaramucci var nøytral, ble TV 2-reporteren sint.

– Dette mine damer og herrer er et robottroll. Sjekk profilen, skrev han.

annonse

– Robottroll? Er det et nytt begrep du lanserer nå i den tweeten? Beep bop. Skulle du gjerne sett at noen mennesker i samfunnet ble ‘muted’ Fredrik? Mistet sin rett til å ytre seg?, spurte en person som ikke fikk svar.

Les også: Græsvik vender fokuset mot Lurås etter at Mueller-rapporten ikke fant bevis på at Trump er en russisk agent

Men da noen lenket til en Resett-sak om presidentkandidat Joe Bidens sønn og hans forbindelser til ukrainske oligarker, fikk TV 2-journalisten nok.

– Du vet at dette er et nettsted uten sannhet? Det er helt feil at ikke andre medier har omtalt hele historien. Og du. Neste gang du lenker til Resett på min side kaster jeg deg ut, advarte Græsvik.

Resett-saken er blitt delt over 4000 ganger på Facebook.

 

annonse

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon