Det har vært omfattende opptøyer og voldshandlinger rettet mot utlendinger i Sør-Afrika de siste ukene, men dette er ikke noe nytt. Foto: AP / NTB
annonse
annonse

Over 400 bangladeshere er drept i Sør-Afrika de siste fire årene. Personlige uoverenstemmelser og krangel om penger er motiv bak de fleste drapene.

Tallet på drepte kan være enda høyere, ettersom mange familier ikke rapporter om dødsfall, ifølge Bangladeshs ambassadør i Sør-Afrika, Shabbir Ahmad Chowdhury.

– Mange blir gravlagt her, så det er vanskelig å vite nøyaktig hvor mange det er snakk om, sier han.

annonse

Ifølge ambassaden er kistene med 452 døde sendt tilbake til Bangladesh siden 2015.

– 95 prosent av dem som døde, ble drept. De fleste ble skutt og drept i butikkene sine, opplyser en diplomat ved Bangladeshs ambassade.

Krangel om penger, familievold og andre personlige uoverensstemmelser har ifølge ambassaden vært motiv bak de fleste av drapene.

Det har vært omfattende opptøyer og voldshandlinger rettet mot utlendinger i Sør-Afrika de siste ukene, men dette har ifølge ambassaden ikke kostet bangladeshere livet.

annonse

Tusenvis at bangladeshere driver dagligvarebutikker i landet og har opplevd angrep.

– De ser på oss ofte som konkurrenter. Vi tar ikke jobbene deres, men de angriper oss med våpen, sier bangladesheren Khalil Mia.

Sør-Afrika er Afrikas største økonomi og har ifølge BBC lokket til seg 3,6 millioner migranter.

Bangladeshere begynte å migrere til Sør-Afrika på begynnelsen av 2000-tallet. I dag bor det anslagsvis 300.000 bangladeshere i landet, mange av dem uten gyldig oppholdstillatelse.

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon