Illustrasjonsfoto: REUTERS/Leonhard Foeger
annonse
annonse

The National Cancer Institute (NCI) i USA indikerer på sin hjemmeside at cannabis kan være nyttig i behandlingen av bieffekter som følger med kreft og kreftbehandling.

Bruk av cannabis er fortsatt forbudt under amerikansk føderal lov, men stadig flere delstater tillater medisinsk bruk av marihuana. Nå innrømmer myndighetene at cannabis kan ha positiv effekt for kreftpasienter. Dette skriver Healthy Food House.

Cannabis inneholder to typer cannabinoider: delta-9-THC som frembringer en ruslignende effekt, og cannabidiol (CBD) som kan reduserer smerter og betennelser uten å påføre brukeren rus.

annonse

Les også: Pasienter på medisinsk cannabis får skarpere hjerner og dropper medisiner

Sideeffekter

Cannabis og cannabioder har blitt studert som en metode å behandle bieffekter av kreft og kreftbehandling, som smerte, kvalme, dårlig appetitt og angst. Cannabis har også blitt brukt for å hjelpe pasienter som gjennomgår behandling med cellegift.

annonse

Dyreforsøk indikerer dessuten ifølge NCI at cannabioder kan være i stand til å drepe kreftceller uten å skade friske celler. Cannabis kan altså forhindre at en kreftsvulst vokser ved å drepe kreftceller, forhindre cellevekst og blokkere tilgangen på blod, som svulsten trenger for å vokse.

Få studier

Men Cancer Research Charity forklarer at det er gjort alt for få studier til at man kan si noe sikkert om den kliniske effekten. U.S Food and Drug Administration (FDA) skriver at påstanden om at CBD-baserte produkter kan drepe kreftceller er ubegrunnede, og at selskaper ikke kan bruke dette i markedsføringen av cannabis som en slags mirakelmedisin. FDA har dog godkjent bruken av CBD i behandlingen av enkelte typer epilepsi.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon