Tirsdagens protestmarsj begynte fredelig. Men etter hvert brøt det ut voldsomme gatekamper mellom politi og demonstranter flere steder i byen. Foto: Vincent Thian / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Storbritannias utenriksminister Dominic Raab kritiserer politiets maktbruk mot demonstranter i Hongkong. Tirsdag ble det for første gang skutt med skarpt.

En 18 år gammel mann er kritisk skadd etter å ha blitt skutt fra kloss hold under gatekampene som raste i byen tirsdag.

Det er første gang en demonstrant er skutt med skarp ammunisjon av politiet under den flere måneder lange protestbølgen i det delvise selvstyrte kinesiske territoriet.

annonse

I likhet med sin forgjenger Jeremy Hunt, kritiserer nå Storbritannias utenriksminister Dominic Raab Hongkong-politiets bruk av ammunisjon.

Utenriksministeren understreker at all bruk vold er uakseptabel, men mener at maktforholdet mellom politiet og demonstrantene er svært skjevt. Politiets bruk av skarp ammunisjon vil ikke bidra til å dempe konflikten, men snarere føre til en oppheting av situasjonen, ifølge Raab.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon