- Resett - https://resett.no -

Dopingdømt lege fikk VM-akkrediteringen inndratt

Den profilerte friidrettstreneren Alberto Salazar er utestengt i fire år for brudd på dopingreglementet. Nå får han ikke tilgang til akkrediterte områder i VM.

Bakgrunnen for straffen er at Salazar blant annet skal ha oppbevart og videresolgt testosteron. Det var det amerikanske antidopingbyrået (USADA) som fremmet saken, og mandag besluttet et dommerpanel å dømme Salazar, opplyser USADA i en pressemelding.

Treneren ble satt under etterforskning etter at et BBC-program i 2017 kom med avsløringer om dopingbruk på treningsanlegget i Oregon, der Salazar holdt til.

annonse

Den britiske superstjernen Mo Farah var tidligere Salazars mest profilerte utøver. Både Farah og Salazar har avvist alle anklager om brudd på dopingreglene.

Fersk verdensmester
Farah brøt med den omdiskuterte treneren i 2017. Briten er fire ganger OL-mester og seks ganger verdensmester.

– Jeg er lettet over at USADA etter fire år har fullført etterforskningen rundt Alberto Salazar. Jeg forlot The Oregon Project i 2017, men har alltid sagt at jeg har nulltoleranse for alle som bryter reglene eller krysser en grense. Nå har dommen kommet, og jeg er glad vi har en konklusjon, sier han i en uttalelse.

annonse

På listen over utøvere som er trent av Salazar står blant andre også Sifan Hassan. Hun vant 10.000-metergullet under det pågående verdensmesterskapet i Doha.

Jeffrey Brown, spesialist i endokrinologi, blir også straffet med fire års utestengelse. Han skal ha samarbeidet tett med Salazar og var personlig lege for flere av den profilerte trenerens elever.

Det amerikanske friidrettsforbundet opplyste umiddelbart etter at dommen var klar mandag at det jobbes med å få inndratt Salazars akkreditering for resten av VM i Doha. Bakgrunnen er at friidrettsprofilens utestengelse trådte i kraft umiddelbart.

Sjokkert
Tirsdag opplyste Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) i en kort uttalelse at Salazars akkreditering er kansellert.

I en uttalelse sier Salazar selv at han er sjokkert over utfallet av saken mot ham. Han varsler videre at han kommer til å anke.

– The Oregon Project har aldri og vil aldri tillate doping, sier friidrettstreneren videre.

annonse

Salazar har ikke vært det av det offisielle amerikanske støtteapparatet under VM i Doha, men flere av hans utøvere fra The Oregon Project deltar.

Tegn abonnement [1] eller støtt oss på andre måter [2] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474