Finanseliten i Stockholm er rammet av en ransbølge, særlig dyre klokker er populære mål. Foto: Patek Philippe
annonse
annonse

En bølge av brutale ran har rammet finanseliten i Stockholm. Nå vurderer noen av disse å forlate Sverige.

Flere velstående personer forteller anonymt om sine opplevelser til Dagens Industri. Politiet innrømmer at slike ran er et økende problem:

– Dette er en ny måte å skaffe mye penger raskt. Eksklusive klokker har jo blitt veldig populært i visse kretser, også blant kriminelle. Klokker brukes også som betalingsmiddel, det er lettere enn å gå rundt med flere hundre tusen kroner i en veske, sier politiets etterforskningsleder Daniel Hornier.

annonse

Les også: Sverige: Når utryggheten tar overhånd 

Blir ranet i hjemmet

Anonyme finansmenn har opplevd å bli ranet med pistol i sine hjem. De blir frastjålet dyre klokker og biler, eller tvinges å åpne safen hjemme. Et av ofrene sier han har minst ti venner som har opplevd slike ran. Andre vurderer å flytte fra Sverige.

annonse

Det er også mange som installerer såkalte sikkerhetsrom, hvor man kan søke beskyttelse når ranerer tar seg inn i huset. Andre toner ned stilen, og unngår dyre biler og klokker, for å redusere risikoen for å bli ranet.

At bevæpnede ranere trenger seg inn i hjemmet for å tvinge til seg bilnøkler etc. er noe helt nytt, sier Per Åkerman fra politiet i Täby.

Ikke bare sympati

Den danske bloggeren Steen Raaschau står bak bloggen Snaphanen, som i en årrekke har advart mot konsekvensene som følge av den massive innvandringen til Sverige. Han har ikke bare sympati med ofrene:

– Når slikt skjer er det nesten så det morer meg. Ikke fordi det viser seg at jeg har hatt rett i tyve år, det har jeg visst hele tiden. Men fordi jeg vet at nå skjer det kanskje endelig noe fornuftig, naturligvis fordi de som blir rammet er de som virkelig fortjener å bli rammet.

På sosiale medier er det mange som godter seg, og håpet er også der at noe vil skje når eliten selv rammes. Snaphanen gir noen eksempler:

annonse

«Nyter øl og popcorn mens jeg leser om dette.»

«Vidunderlig at alle får være med på å dele lottogevinsten!»

For noen år siden var det kultureliten på Södermalm som ikke satt pris på at tiggere brakte konsekvensen av svensk politikk så tett på deres beskyttede idyll.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon