Carl-Erik Grimstad (V) på vei til Stortingets talerstol. Foto: Mariam Butt / NTB scanpix
annonse
annonse

Stortingsrepresentanten fra Venstre skriver følgende i VG: «Å hevde at islam i dag snikinnføres i Norge har likhetstrekk med den paranoia som red det tyske samfunnet på 1930-tallet»

Det er en veldig billig retorikk, men den virker kanskje fremdeles på noen. Helt til vi begynner å bli immune og en slik skinnhellighet preller av.

Hva vet Grimstad om islam, egentlig? Vi kan nok anta at det er lite, så da ender vi opp i en metadebatt. Vi skal føle skam, vi skal bøye nakken og får ikke lov til å si noe. Det er vårt ansvar, alt sammen, og aldri de andre, bare oss. Sier vi noe så blir vi sammenliknet med historiske skrekkeksempler.

annonse

Les også: Stortingsrepresentant fra Venstre mener bruken av ordet «snikislamisering» påminner om Nazi-Tyskland

Abid Raja vet noe mer

Det kan en lese om i hans selvbiografi. Han hadde et opphold i Pakistan og følte en lettelse å komme hjem til Norge. I boken forteller han om korrupsjon som gjennomsyrer et helt samfunn, og at alt kan ordnes med penger. Raja skriver også om at alkoholforbruk og prostitusjon er helt vanlig. Men det er bak lukkede dører, og det er bare mennene som «fester». Konene må holde seg hjemme. Det han beskriver er noe som de fleste som kjenner til muslimske land har erfart. Dobbeltmoralen, utad er de fromme og privat er de motsatt.

annonse

Les også: Det er ikke snakk om «snikislamisering», det er snakk om befolkningsendring

I sin tid var målet å integrere folk fra andre kulturer inn i vår

Noen trodde at lærte fremmede vår kultur å kjenne, så ville de bli som oss. Men et sted på veien ble ideen om integrering oppgitt, uten at noen har sagt hvorfor. Venstre har alltid vært et parti som har snakket høyt om integrering, men det gjør de ikke lenger. De har kanskje kommet til den erkjennelse at integreringspolitikken er feilslått og at forsøket har dessverre endt opp i segregering. Det har snudd og nå snakkes det mer om å tilpasse vårt samfunn til deres kultur. Mange føler mer tilhørighet til hjemlandet enn til det landet de bor i. Frp har formulert denne utviklingen som «snikislamisering», et begrep Grimstad kritiserer.

Les også: Journalist mener snikislamisering er et konspiratorisk begrep

Grimstad tar den aller letteste utveien: En metadebatt

Han sier uenig begrepsbruken, og tar en sammenlikning som svar. Uten å tilføre problemstillingen nye begreper. Han er inneforstått med begrepet «snikislamisering» sin betydning, men han vegrer seg for å sette problemet under debatt.

annonse

Vi burde forvente at en politiker er i stand til å ta del i en debatt. Men det virker ikke slik. Her ser vi i alle fall ikke en statsmann som tenker på sitt lands beste. Grimstad minner mer om en ærgjerrig politiker som har valgt side i en maktkamp.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon