For enkelte miljøaktivister har det blitt viktigere å lære seg å leve av jorda, enn å redde kloden. Foto: NTB Scanpix
Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
annonse
annonse

Voksenkontakt i barneorganisasjonen Miljøagentene i Østfold, Mari Bremnes Ese, tror ikke lenger det er mulig å redde klimaet. 

– Det å være miljøengasjert er en traumatisk opplevelse. Daglig tar man innover seg fæle nyheter som peker mot en fullstendig samfunnskollaps. Men jeg bare fortrengte det, sier voksenkontakt i barneorganisasjonen Miljøagentene i Østfold, Mari Bremnes Ese til NRK.

Til NRK forteller hun om sitt nye liv, etter at hun sluttet å tro at menneskene kunne løse det hun ser på som en klimakrise. Nå har hun flyttet med familien på landet, lærer seg å dyrke mat og forbereder seg på «en nærstående samfunnskollaps med alvorlige forgreininger inn i den enkeltes liv».

annonse

I Norge har denne tankegangen ifølge NRK så langt ført til opprettelsen av en Facebook-gruppe på rundt 60 personer, der Ese er en av to administratorer. Medlemskap er ikke for alle.

Arrangerte seminar om havvind: Den aller største utmarka vi har er havet

Godtatt

annonse

For å bli godtatt, må du krysse av for at du har «akseptert en kommende samfunnskollaps innen en tiårsperiode».

Gruppen diskuterer blant annet tilgang på mat, økonomisk sammenbrudd, flyktningstrømmer og mangel på infrastruktur.

– Jeg driver på ingen måte å bygger bunker i hagen og hamstrer hermetikk, selv om jeg forstår de som gjør det. Det viktigste er at vi innser at det blir en kollaps og tilpasser oss den. Da tror jeg vi ligger bedre an til å få et godt liv i framtiden, sier hun.

 

 

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon