Jamal Khashoggi. Foto: AP Photo/Hasan Jamali/NTB scanpix.
annonse
annonse

Amnesty International Norge markerte onsdag ettårsdagen for drapet på journalisten Jamal Khashoggi utenfor Saudi-Arabias ambassade i Oslo.

Den regimekritiske journalisten var bosatt i USA, men ble drept i det saudiarabiske konsulatet i Istanbul for ett år siden. Saudi-Arabias kronprins sier i et intervju med «60 Minutes» at han tar «fullt ansvar» for drapet, men nekter for å ha beordret det.

I et intervju med «60 Minutes» kaller kronprins Mohammed bin Salman drapet for en «avskyelig forbrytelse».

annonse

– Jeg tar fullt ansvar som leder av Saudi-Arabia, spesielt siden det var utført av personer som jobbet for Saudi-Arabias myndigheter, sier han.

CIA mener at bin Salman personlig beordret drapet på Khashoggi, og en FN-ekspert har bedt om at hans mulige rolle etterforskes.

Med denne kunngjøringen hevder Amnesty at kronprinsen forsøker å komme kritikken på ettårsmarkeringer i mediene og blant aktivister i forkjøpet.

annonse

I Oslo hadde demonstrantene hadde kledd seg ut som drapsetterforskere i hvite drakter og satte opp politibånd og illuderte kriminalteknisk åstedsgransking.

– Inntil den fulle sannheten kommer på bordet og de ansvarlige blir dømt, må menneskerettighetsorganisasjonen erklære alle Saudi-Arabias diplomatiske lokaler for høyrisikoområde, heter det i en uttalelse fra Amnesty.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon