Jon Helgheim (Frp). Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
annonse
annonse

Frp-topp Jon Helgheim åpner for at partiet kan støtte oppløsningen av Viken-regionen, slik de rødgrønne partiene i det nye fylket vil.

Buskerud, Akershus og Østfold blir fra 2020 sveiset sammen til nye Viken, men de rødgrønne ønsker å oppløse den nye fylkeskommunen etter valget i 2021.

Stortingsrepresentant Jon Helgheim (Frp) i kommunal- og forvaltningskomiteen sier til Klassekampen at partiets primære standpunkt er at de er imot Viken. Dersom et nytt stortingsflertall vil vedta å oppløse Viken om to år, ser han for seg at Frp vil kunne støtte det.

annonse

På spørsmål om det ikke er litt kontroversielt å si det, siden Frp sitter i en regjering som har gjennomført reformen, sier han følgende:

– Overhodet ikke, dette er noe Frp mener. Hva som skjer i forhandlinger, er en annen sak.

– Vår politikk har alltid vært å legge ned alle fylkeskommuner, utdyper Helgheim overfor NTB.

Hans kollega Kari Kjønaas Kjos i samme stortingskomité mener spekulasjoner om hvorvidt et nytt stortingsflertall i 2021 vil innfri Vikens ønske om å oppløse seg selv, blir «hvisomatte, menomatte».

annonse

– Jeg ser ikke at dette får noen konsekvenser, det er et symbol. Ingenting er endret på nasjonalt nivå, sier Frp-representanten.

I tillegg til å oppløse regionen Viken, sier Ap, Sp, MDG og SV nei til å utvide Oslo Lufthavn Gardermoen med en tredje rullebane, samt planene om en utvidelse av E18.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon