Stortinget. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
annonse
annonse

Senterpartiet får hele 18,6 prosent, mens MDG nærmer seg Frp i en september måling gjort av Norstat for Aftenposten og NRK.

Dersom resultatet fra Norstat-målingen hadde vært et valg resultat, ville Sp fått 38 mandater på Stortinget og Høyre 37. Det ville sikret Sp plassen som det nest største partiet på Stortinget på tross av at Høyre får 19,7 prosent mot Senterpartiets 18,6 i målingen.

– Dette er jo fantastiske tall for oss, sier Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum til Aftenposten.

annonse

Vedum mener de gode tallene er et resultat av at Senterpartiet har vært et friskt alternativ til de andre partiene i Norge.

– Vi går frem fordi vi har hatt et annet svar på alt fra spørsmålet om nærhet, politireformen og Forsvaret, sier han og legger til at dette trolig vil fortsette med domstolsutvalget som vil redusere antall tingretter og utvalget som vurderer kraftbeskatning. Det forslaget vil frata kraftkommunene store inntekter.

MDG og Frp jevn store

I den nye målingen faller Frp med 3 prosentpoeng ned til 8,6, som er ett prosentpoeng mer enn MDG som fikk 7,6. Det betyr at ville fått 14 mandater, en økning på 13, mens Frp ville fått 16 mandater, en nedgang på 11.

annonse

– Det er alltid en ekstra glede å være jevnstore med Frp på målinger til stortingsvalg, sier Une Bastholm som er nasjonal talsperson for Miljøpartiet de Grønne.

På spørsmål om det er en målsetting for MDG å bli større enn Frp sier Bastholm:

– Absolutt, de er våre hovedmotstandere. Jeg deler korridor med Frp på Stortinget og ser frem til at MDG kan overta flere av deres kontorer.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon