En person ble drept og flere skadd i en voldshendelse i Kuopio i Finland tirsdag. Foto: Hannu Rainamo / Lehtikuva/ NTB scanpix
annonse

25-åringen som er mistenkt for å ha drept en kvinne og skadd ni andre personer på en yrkesskole i Finland, er kritisk skadd etter å ha blitt skutt av politiet.

Mannen, som er elev på yrkesskolen Savo i Kuopio, ble selv skadd da politiet aksjonerte.

Tilstanden var onsdag kritisk. Han ligger på intensivavdelingen på sykehuset i byen. Politiet venter fortsatt på å kunne avhøre ham, melder den finske rikskringkastingen YLE.

annonse
Luftpistol og sverd

Gjerningsmannen var bevæpnet med en luftpistol og noe som lignet et sverd. Ifølge øyenvitner gikk mannen først til angrep på en kvinnelig elev og hogg og stakk henne med et sverd, før han kastet noe som syntes å være en brannbombe.

Deretter angrep han andre elever og en lærer, før politiet kom til stedet.

En politimann ble også såret, før politiet løsnet skudd mot angriperen. Han ble deretter pågrepet og er sendt til sykehus.

Skutt av politiet

Sjefetterforsker Olli Töyräs opplyser at politiet avfyrte to skudd mot den mistenkte for å stanse ham. Den finske riksadvokaten er ansvarlig for å etterforske politiets bruk av våpen.

Et øyenvitne på skolen har opplyst at 25-åringen oppførte seg truende og beveget seg mot politi som var kommet til stedet, selv om han da hadde fått streng beskjed om å overgi seg. Deretter skjøt politiet mot ham, opplyser øyenvitnet.

Den mistenkte er foreløpig siktet for drap og drapsforsøk. Så langt har ikke politiet opplysninger om motiv eller årsak, men antar at mannen handlet alene.

annonse
Ni skadd

En ung kvinne ble drept på skolen, mens sju andre kvinner ble skadd. To menn ble også skadd. De rammede er i alderen 15 til 48 år.

Naboer har opplyst at 25-åringen var en einstøing som bodde i egen leilighet. Han svarte aldri hvis folk hilste. Mannen er ikke kjent av politiet fra før.

I studentleiligheten fant politiet ingredienser til molotovcocktails, skriver Hufvudstadsbladet.

Avisen Keskisuomalainen skriver at kvinnen som ble drept, var gjerningsmannens egentlige mål. Politiet har ikke bekreftet det.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.