Ullevål sykehus. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

En ny helse- og sykehusplan er på trappene. Helseminister Bent Høie (H) vil ha slutt på ansvarskrangling mellom sykehus og kommuner.

En stortingsmelding kan ventes i løpet av november, opplyser Høie til NTB.

– Denne gangen har vi fokus på hvordan kommunenes helsetjeneste skal henge bedre sammen med sykehusene. Men den kommer ikke til å handle om sykehusenes struktur, slik den forrige i 2015 gjorde, sier helseministeren.

annonse

– Vi må få sykehusene og kommunene til å gå fra å være parter, som er mest opptatt av hvor grensene går mellom dem, til å bli partnere, slår Høie fast.

Pasienten skal oppleve sammenheng i helsetjenestene og slippe å bli sendt fram og tilbake, sier han og varsler konkrete grep i den nye planen.

Psykisk helse blir et overordnet tema i den oppdaterte planen, som også vil legge vekt på digitalisering, kompetanse og rekruttering.

I tillegg skal den inneholde en gjennomgang av de prehospitale tjenestene og en helhetlig beskrivelse av investeringsplanen for sykehusene.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon