Partiet Senterpartiet. (Sp). Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
annonse
annonse

Det rødgrønne fylkesrådet ønsker å oppløse den nye fylkeskommunen Viken etter valget i 2021. Nå ønsker Senterpartiet å også oppløse det nye Innlandet.

Fra og med nyttår blir gamle Hedmark og Oppland smeltet sammen til nye Innlandet fylkeskommune.

Innlandet får et innbyggertall på 386.914 innbyggere og vil bestå av til sammen 46 kommuner, skriver Dagsavisen.

annonse

Men dersom det blir nytt stortingsflertall om to år, ønsker fylkesrådet å søke om å få oppløst det nye fylket, varsler fylkesvaraordfører Aud Hove (Sp).

– Dette gikk vi i Senterpartiet til valg på i høstens lokalvalg og har fått forhandlet det inn i plattformen med Arbeiderpartiet, som vi skal styre sammen med. Det var ikke flertall i fylkestingene for å sammenslå Oppland og Hedmark, og derfor mener vi det er på sin plass å ta opp denne saken igjen, sier Hove.

Troms og Finnmark, som også skal slås sammen, skal de neste fire årene styres av Ap, Sp og SV. Der ønsker de også å oppheve sammenslåingen.

Fra og med 1. januar 2020 vil dagens 19 fylker skrelles ned til 11. Nord- og Sør-Trøndelag ble sammenslått fra 1. januar i fjor.

annonse

Hordaland og Sogn og Fjordane blir Vestland, Aust-Agder og Vest-Agder blir Agder, Oppland og Hedmark blir Innlandet og Buskerud, Akershus og Østfold slås sammen til Viken.

Troms og Finnmark og Vestfold og Telemark slås også sammen, men de nye fylkene beholder de tidligere fylkesnavnene med «og» som bindeord.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon