Høyres stortingsrepresentant Henrik Asheim varsler politisk gjennomgang. Foto: Ørn Borgen / NTB scanpix
annonse

Høyres Henrik Asheim mener det er nødvendig at partiet går i seg selv og kritisk går gjennom all politikk før valget i 2021.

– Man kan sette store likhetstrekk mellom Høyre nå og Arbeiderpartiet i 2013. Ap i 2013 gjorde det greit og hadde en populær statsminister, men gikk til valg på mer av det samme og viste til at alt det fine man hadde gjort. Det kan mange sikkert nikke til, men det utløser ikke noe valgskred, sier stortingsrepresentant Henrik Asheim (H) til Klassekampen.

Asheim er nestleder i Høyres programkomité som skal utarbeide forslag til partiets stortingsvalgprogram i 2021. Han sier de skal utfordre «en haug» med vedtatte sannheter i partiet.

annonse

Blant annet lanserer han et forslag om å stramme inn og tydeliggjøre fritidsvernet i arbeidsmiljøloven, ettersom skillene mellom arbeidstid og fritid har blitt mer visket ut med ny teknologi. Han mener også partiet må ta en klima- og miljødiskusjon og sier at det «nye Høyre» må være grønnere, men med andre løsninger enn for eksempel MDG. Han varsler også ny EU-politikk.

Før jul skal komiteen sende debattnotater til partiorganisasjonen på de fire hovedtemaene valgfrihet, hva vi skal leve av i framtida, klima og miljø og utenriks og forsvar.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.