Statsminister Erna Solberg. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
annonse
annonse

Nå er vel folk lei av alt gnålet om FN. Men i en av Ernas tolv taler på FNs generalforsamling, med tittel Christchurch Call to Action, var det noen rariteter som jeg ikke har sett noen påtale.

Hun omtalte drapet på Johanne Zhangjia Ihle-Hansen på en slik måte at de som ikke kjenner saken måtte oppfatte det som at det var en del av moskéangrepet:

«The young terrorist who attacked a mosque in August claims to have been inspired by the Christchurch attack.

annonse

He also intended to stream the attack live on social media.

One person was killed, the intention was to kill many more».

Les også: Donald Trumps tale i FNs generalforsamling

Deretter går hun rett over til å skryte skamløst av at regjeringen har startet arbeidet med en handlingsplan mot muslimhat:

annonse

«So where does this leave us?

The recent attack in Norway has shown that we need efforts that specifically address the unfounded hatred towards Muslims.

My Government has started work on a new action plan to fight discrimination and hatred against Muslims in Norway. We will do this work in close co-operation and dialogue with faith groups and organisations».

På denne  måten blir det politiet mener var et rasistisk motivert drap på en person som ikke har noe med moskeen og islam å gjøre en falsk premiss for handlingsplanen mot muslimhat. Siden det er Erna vi snakker om, kan ikke slurv være forklaringen. Hun gjør alltid leksene sine.

Da oppstår en skremmende tanke: Kan det være vår kjære statsminister bevisst utelot fakta som ikke passet inn i fortellingen om dramatikken som ledet til regjeringens handlekraftige ivaretagelse av muslimer i Norge? 

annonse

En fortelling om et angrep der ingen muslimer ble drept eller alvorlig skadet ville det ikke være fullt så spennende å prale med i FN-forsamlingen. Selv om det var sannheten.

I samme tale hyllet hun den etablerte pressen i Norge, mens det var andre hun ikke levnet mye ære:

«For more than 60 years, Norwegian editor-controlled media have been regulating their own conduct using a set of ethical principles.

[…]

The challenge that remains is the unorganised media – that reject the self-governing, ethical system – and that are both sensationalist and often conveyors of fake news».

Kan Resett være blant de uorganiserte mediene som hun setter fake news-stempelet på? Dette minner om da hun snakket om «rasistiske beskyttelsesgrupper». Også den gang var hun for feig eller ondsinnet til å si klart hvem dette dreide seg om, selv om det var åpenbart at det var rettet mot Resett.

For øvrig er det interessant at statsministeren beskylder andre for falske nyheter når hun nettopp har presentert et beleilig og kynisk vrengebilde av drapet på Johanne overfor FNs medlemsland. 

Så vet vi jo også veldig godt hva hun trenger stemmene fra de mange islamske diktaturstatene i FN til. 

annonse

Eier du ikke skam, Erna?

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon