Illustrasjonsfoto: Lise Åserud / NTB scanpix
annonse
annonse

Folkeaksjonen nei til mer bompenger (FNB) ekskluderer gruppeleder Ellen Karin Moen og styreleder Jon Hov i Sandnes. FNB Sandes nekter å godta eksklusjonene.

Beslutningen ble tatt på et ekstraordinært styremøte i partiet onsdag kveld, ifølge Stavanger Aftenblad og NRK.

«Ellen Karin Moen og Jon Hov, Sandnes, ekskluderes for å ha jobbet imot partiets interesser og satt partiet i et dårlig lys med sine handlemåter og uttalelser om personer og partiet, samt motarbeidet FNB sentralt. Sandnes kommune vil bli orientert om saken», skriver partiet i en pressemelding.

annonse

Beslutningen blir ikke godtatt av FNB Sandes, som har sendt brev til sentralstyret om dette.

– Som påpekt i tidligere brev, har ikke FNB en lovfestet, vedtektsfestet eller avtalefestet styringsrett over FNB Sandnes. FNB og FNB Sandnes er to ulike rettssubjekter. FNB kan derfor ikke ekskludere et medlem av et annet rettssubjekt, skriver FNB Sandes’ advokat Kine Fusche Jenssen til Stavanger Aftenblad.

Sentralstyret i FNB har i tillegg reversert ekskluderingen av Alexandra Eva Lind, som ble kastet ut av FNB bare dager etter valget. Lind ble ekskludert etter at hun rykket forbi Ellen Karin Moen og opp til førsteplass på FNBs liste i Sandnes med 600 personstemmer.

annonse

Det var Moen som i forrige måned frontet lokallagets beslutning om å fortsatt ekskludere Lind. Eksklusjonen fikk partiledelsen sentralt til å reagere kraftig.

Ifølge NRK er også fire partimedlemmer i Oslo ekskludert i onsdagens vedtak.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon