Skjermbilde Similiarweb - page views
annonse

Lesertall betyr mye.

Det er gjennom dem man måler lesernes tilfredshet eller eventuelt «avhengighet» av mediet. I de fleste tilfeller er det også en sammenheng mellom lesertall og inntekter, og det gjelder både reklameinntekter og abonnementer. Og så påvirker jo lesertallene også gjennomslag og evnen til å sette dagsorden. For oss er det siste veldig viktig.

Resett er fortsatt et fersk medium. Våre konkurrenter sprang enten ut fra papiraviser eller TV-hus eller ble etablert i 1996 (Nettavisen) eller på begynnelsen av 2000-tallet (Document). ABC Nyheter sprang ut av Startsiden i 2007.

annonse

I løpet av kort tid har vi kommet inn blant de 12-14 mest leste mediene på nett, og UiB mener at 7 prosent av befolkningen er innom og leser Resett i løpet av en uke. I august hadde vi 20 prosent større nettrafikk enn Dagsavisen skal vi tro Similarweb.

Skjermbilde Similarweb

Vi ligger på om lag 16 prosent av trafikken til Nettavisen og 20 prosent av Aftenposten. VG er desidert størst i Norge, og Resett har ca. 5 prosent så stor trafikk som VG.no.

Similarweb benytter en rekke sensorer for å måle tallene, men de er likevel ikke helt nøyaktige. Det kan vi se når vi sammenlikner med våre egne tall innhentet gjennom Google Analytics. Det ser ut som Similarweb får med seg trender rimelig godt, men de absoluttet tallene virker å være for høye. Det er også rapportert av andre og tyder på at nesten samtlige nettsteder de måler kommer ut med for gode tall.

annonse

Similarweb måler antallet sesjoner (sessions). Det vil si hver gang en bruker er innom f. eks. Resett regnes som en gang, men leser man seks ulike artikler den gangen man er innom, regnes det fortsatt bare som ett besøk. Men besøker du oss igjen tolv timer senere, regnes det som et nytt besøk.

Tallene siste tre år

Man kan måle trafikk på ulike måter. Det er dere lesere som holder hjulene på Resett i gang. Fra annonsører er vi stor sett svartelistet. Vi ønsker derfor å gi dere så presise tall som mulig og oppgir her både våre egne tall for sesjoner, og for antall leste sider per måned.

Slikt er interessant å følge med på, ikke minst variasjonene gjennom sesong. Fra mai til juli ser man at trafikken til Resett sank. Vi vet ikke helt grunnen, men antar det simpelthen var litt metthet på nyheter og politisk meningsstoff. Men likevel er slike nedganger noe som gjør oss litt nervøse. For vi er ferske og burde kunne vokse videre fra år til år.

Her grafen for sesjoner siden oppstart i august 2017.

annonse
Skjermbilde Similarweb – sessions

Siste punkt på denne grafen er september 2019, og så kan dere telle dere bakover. Hvert punkt er en måned. De to toppene bak i tid er januar og mars 2018, hvor henholdsvis Grande-saken og Listhaugs avgang forårsaket store topper i trafikken.

På årsbasis var Resett opp 25 prosent fra august 2018 til august 2019, og 27 prosent fra september 2018 til september 2019.

Og her er grafen for antall sidevisninger.

Skjermbilde Similiarweb – page views

Antall unike brukere på Resett var over 570.000 både i august og september. Dagstallene varierer fortsatt mellom 40.000-60.000 unike brukere om dagen.

Vi takker alle lesere som er innom oss og håper dere finner oss i økende grad interessante. Vi publiserer om lag tjue egenproduserte artikler og meningsinnlegg hver dag.

Hvis du vil hjelpe oss økonomisk, kan du enten tegne abonnement eller donere på andre måter.

Vipps 124526.
Bankoverføring 1503.94.12826.
SMS «Resett fast» (59,- pr. mnd.) eller SMS «Resett» (200,- en gang) til 2474.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse