Omsetningen øker, og underskuddet krymper, men bunnlinjen er fortsatt mørkerød i Kolonial.no. Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse
annonse

Torsdag publiserer E24 en artikkel med overskrift: «– Opplevde å bli truet til å annonsere hos dem»

Deretter slipper E24 til kommunikasjonsdirektør Louise Fuchs i Kolonial.no. Foranledningen er at aktivister tidligere i uken kontaktet annonsører som dukket opp på Xstra.no.

– Vi fjernet Xstra fra vårt annonsenettverk, ettersom de har et verdigrunnlag som ikke er på linje med vårt, sier kommunikasjonsdirektør Louise Fuchs, som uttaler seg på vegne av Kolonial.no.

annonse

– Litt senere ble jeg ringt opp av en journalist fra Resett som ville lage en sak på at vi krenket meningsmangfold ved å fjerne dem, sier Fuchs.

– Jeg har aldri opplevd å bli truet av en mediebedrift fordi man velger å ikke bruke markedsføringspenger hos dem, sier hun.

Kolonial.no-sjef Karl Munthe-Kaas gikk etter dette ut på Twitter, og skrev at «dette er første gang en annonsør har forsøkt å true oss til å kjøpe tjenester av dem,» leser man videre på E24.

annonse

Kommentar

Xstra er et livsstilmagasin hvor redaktøren er fra Somalia. Når en bedrift går ut og sier at noen har et verdigrunnlag som ikke er på linje med deres og umiddelbart retter seg etter press fra aktivister på ytre venstre side, må de tåle å få kritiske spørsmål fra journalister.

Det har interesse, ikke minst for Resetts og Xstras lesere, hvilke bedrifter som boikotter våre plattformer og hva begrunnelsene deres er. At Resett tar kontakt i forkant av publisering for å gi Kolonial.no mulighet til å argumentere for sitt syn, er helt alminnelig journalistikk.

At Kolonial.no presenterer seg selv som et offer i denne saken og hevder at de opplevde den journalistiske interesse som trusler, er en interessant vri.

De har selv tatt til Twitter for å dele saken.

Les også: Norsk journalistikk i et nøtteskall: Slik prøver E24 å sverte Resett

annonse

Det kan være at Kolonial.no trenger oppmerksomhet fordi butikken går dårlig. De gambler derfor på at publisiteten vil gi dem kunder fra ytre venstre. I 2018 gikk Kolonial.no med 149 millioner kroner i underskudd.

Men det spørs hvordan de 570.000 brukerne i Norge som er innom Resett og Xstra.no hver måned reagerer på at Kolonial.no går ut og tar avstand fra verdigrunnlaget i nettavisen de leser?

Og det er ikke en trussel, det er et åpent spørsmål.

Les også: Gode lesertall for Resett

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon