En mann i 50-årene er dømt til i tre år og ni måneders fengsel for flere år med overgrep av datteren til en familie i Bergen som han var venn med. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
annonse

En mann i 50-årene er dømt til i tre år og ni måneders fengsel for flere år med overgrep mot datteren til en familie i Bergen som han var venn med.

I tillegg har Bergen tingrett dømt ham til å betale jenta, som nå er voksen, 300.000 kroner i oppreisning. Straffen er i tråd med aktors påstand, skriver Bergens Tidende.

– Overgrepene har foregått i en viktig og sårbar utviklingsalder for en jente. Samtlige av overgrepene er begått i tiltaltes eller fornærmedes hjem, steder hun skulle ha følt seg trygg, heter det i dommen.

annonse

Tiltalte har hele tiden nektet straffskyld og mener hele historien er oppspinn. Det har retten sett helt bort ifra i sin enstemmige dom.

Selv om anmeldelsen kom først i 2017, hadde hun lenge før gitt uttrykk for at hun mente seg utsatt for overgrep. De skal ha skjedd i en periode på flere år mot slutten av 90-tallet da mannen og jentas familie var naboer i Bergen. Tiltalte skal blant annet ha hjulpet dem en del med å være barnevakt.

Mannens forsvarer, advokat Kent Fredriksen, sier han ikke har gått gjennom dommen sammen med tiltalte.

– Vi skal diskutere om vi skal anke. Han har ikke erkjent straffskyld for det som fremkommer av tiltalen, og saken er en stor belastning for ham, sier Fredriksen.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.