En mann i 50-årene er dømt til i tre år og ni måneders fengsel for flere år med overgrep av datteren til en familie i Bergen som han var venn med. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
annonse
annonse

En mann i 50-årene er dømt til i tre år og ni måneders fengsel for flere år med overgrep mot datteren til en familie i Bergen som han var venn med.

I tillegg har Bergen tingrett dømt ham til å betale jenta, som nå er voksen, 300.000 kroner i oppreisning. Straffen er i tråd med aktors påstand, skriver Bergens Tidende.

– Overgrepene har foregått i en viktig og sårbar utviklingsalder for en jente. Samtlige av overgrepene er begått i tiltaltes eller fornærmedes hjem, steder hun skulle ha følt seg trygg, heter det i dommen.

annonse

Tiltalte har hele tiden nektet straffskyld og mener hele historien er oppspinn. Det har retten sett helt bort ifra i sin enstemmige dom.

Selv om anmeldelsen kom først i 2017, hadde hun lenge før gitt uttrykk for at hun mente seg utsatt for overgrep. De skal ha skjedd i en periode på flere år mot slutten av 90-tallet da mannen og jentas familie var naboer i Bergen. Tiltalte skal blant annet ha hjulpet dem en del med å være barnevakt.

Mannens forsvarer, advokat Kent Fredriksen, sier han ikke har gått gjennom dommen sammen med tiltalte.

– Vi skal diskutere om vi skal anke. Han har ikke erkjent straffskyld for det som fremkommer av tiltalen, og saken er en stor belastning for ham, sier Fredriksen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon