IUrsula von der Leyen får en liten hybel ved siden av kontoret, slik at hun slipper å bo på hotell mens hun ukependler mellom Brussel og hjembyen Hannover. Foto: Jean-François Badias / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

EU-kommisjonens påtroppende president Ursula von der Leyen gjør om et rom ved siden av kontoret i Brussel til en liten hybel der hun kan sove i ukedagene.

EU-kommisjonens leder har ingen offisiell residens i Brussel, noe von der Leyens forgjenger til tider irriterte seg over. Jean-Claude Juncker bodde på en hotellsuite i byen, noe som kostet EU 3.250 euro i måneden, drøyt 32.000 kroner etter dagens kurs.

Dette beløpet kan den påtroppende presidenten altså spare unionen for ved å overnatte på 25 kvadratmeter vegg-i-vegg med kontoret i 13. etasje i kommisjonens hovedkvarter, skriver tyske Die Welt. En tjenestemann som står henne nær påpeker at EU også sparer penger på ekstra vakthold, i og med at hovedkvarteret allerede er svært godt sikret. I tillegg risikerer ikke presidenten å bli sittende fast i trafikken og komme for sent på jobb.

annonse

Von der Leyen viderefører med dette sin praksis fra tiden som tysk forsvarsminister. Da overnattet hun på kontoret i ukedagene og reiste hjem til Hannover i helgen.

– Hennes hovedbolig har alltid vært og vil fortsatt være i Hannover, sier den anonyme tjenestemannen til.

I tillegg til en månedslønn på 28.000 euro, får von der Leyen 4.185 euro i måneden i boligstøtte. Det er uklart om hun fortsatt vil motta de pengene når hun bor på kontoret.

Det gjenstår også å se om de nye presidentene i EU-kommisjonen og EU-rådet blir invitert hjem på TV-kveld hos NATO-sjef Jens Stoltenberg, slik forgjengerne Juncker og Donald Tusk av og til ble.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon