Masjid Al Noor-moskeen i Christchurch på New Zealand, åsted for en av de to masseskytingene i mars. Arkivfoto: Vincent Yu / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Australske Brenton Tarrant, siktet for å ha drept 51 personer under moskeangrepet i Christchurch i mars, vil ikke flytte rettssaken likevel.

Høyesterett i New Zealand skulle torsdag vurdere Tarrant sin søknad om å flytte rettssaken fra Christchurch, der massedrapet fant sted.

Før rettsmøtet kunngjorde imidlertid dommer Cameron Mander at forsvaret har besluttet å ikke gå videre med søknaden om å flytte rettssaken. Søknaden ble sendt inn i august.

annonse

Det ble ikke oppgitt noen grunn for hvorfor den 28 år gamle australieren tilsynelatende har ombestemt seg. Tarrant deltok under torsdagens høring via videolink fra høysikkerhetsfengselet Auckland, men mediene hadde forbud mot å fotografere eller filme ham.

Tarrant er siktet for deltakelse i en terrorhandling. Han er også siktet for 51 drap og 40 drapsforsøk. Han har ikke erkjent skyld.

Rettssaken hans er berammet til 2. juni neste år i Christchurch, flyttet fra 4. mai 2020, en dato som vil falt sammen med den muslimske fastemåneden ramadan.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon