Illustrasjonsbilde. Foto: REUTERS/John Pryke JDP
annonse
annonse

Politisk utnevnte personer i USAs finansdepartement har tuklet med selvangivelsene til president Donald Trump eller visepresident Mike Pence, hevder en varsler.

Ifølge varsleren, som ifølge Washington Post er ansatt i det amerikanske skattevesenet (IRS), har minst én politisk utnevnt person i finansdepartementet på upassende vis blandet seg inn i gjennomgangen av presidentens og/eller visepresidentens selvangivelser.

Tjenestemenn i Trump-administrasjonen avviser anklagen og viser til at varsleren selv ikke oppgir å ha vært vitne til den påstått ureglementære håndteringen av selvangivelsene, men bygger opplysningene på samtaler med andre.

annonse

Demokratene i Kongressen er av en annen oppfatning, har oversendt varselet til en føderal dommer og vurderer om de skal offentliggjøre det.

Det har lenge pågått en intens tautrekking mellom finansdepartementet og Demokratene i Representantens hus, som krever full tilgang til Trumps selvangivelse.

Demokratene krever blant annet svar på hvordan IRS gjennomfører sin årlige gjennomgang av presidentens selvangivelse, noe som skal skje helt uten politisk innblanding.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon