Høyre-leder og statsminister Erna Solberg. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
annonse
annonse

Det «nye Høyre» må være et grønnere Høyre, mener Høyre-toppen Henrik Asheim, som leder arbeidet med Høyres programkomité.

– Jeg tror Høyre må bli grønnere, men jeg tror også Høyre må bli et parti som har andre løsninger enn for eksempel MDG, sier Asheim til Klassekampen.

Han sier ifølge avisen at Norge kommer til å ligne mer på Danmark i klimadebatten: Alle partiene vil ha klimaløsninger, men debatten kommer til å gå på hvilken type løsninger.

annonse

Også på utenriksfeltet er det en helt ny situasjon som Høyre må ta innover seg, mener Høyres leder av Finanskomiteen. Han sier et av de viktigste spørsmålene i programprosessen blir om Norge skal orientere seg nærmere EU.

– Mens vi har en president i USA som snakker om patriotisme og en verden med økende proteksjonisme, står EU opp for liberale verdier. Spørsmålet er om EU må bli viktigere for Norge, ikke bare for handel, men også som verdifellesskap, sier Asheim.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon