- Resett - https://resett.no -

Waras samboer mener PST lekker

Laila Anita Bertheussen mener at Politiets sikkerhetstjeneste (PST) står bak lekkasjer til pressen om straffesaken og gamle dommer mot henne.

– Jeg er blitt dratt inn i dette hylende og baklengs mens PST forsyner mediene med «godbiter» fra min havarerte ungdomstid. Jeg føler meg sjanseløs, skriver Laila Anita Bertheussen i et innlegg på Facebook.

Bertheussen viser til flere eksempler som hun mener illustrerer at PST lekker informasjon om henne til mediene.

annonse

Hun skriver i innlegget at hun lørdag 21. september fikk forespørsel fra pressen om å kommentere en innstilling som skulle oversendes fra politiet to dager senere.

– Journalisten visste innholdet og ba om en kommentar. Jeg og advokat har fortsatt ikke fått innstillingen. Den er nemlig hemmelig. Men pressen visste altså om den før den ble sendt og før oss! skriver Bertheussen i innlegget.

Anklager PST for lekkasje

Politiets sikkerhetstjeneste pågrep Bertheussen 14. mars og siktet henne for å ha diktet opp en straffbar handling. PST mente det var hun som hadde tent på parets bil ved boligen deres i Oslo i mars. Da hadde politiet siden desember – da bilen ble forsøkt påtent og det var tagget på kjøretøyet og på husets yttervegg – etterforsket flere dramatiske hendelser ved boligen.

annonse

Bertheussen hevder pressen kjente til politiets mistanke før hun selv gjorde det, og før 14. mars.

– Det er selvsagt bare PST som kunne ha lekket det, og det er svært alvorlig og brudd på alle taushetsbestemmelser i politiloven, skriver hun.

– Kan ikke kommentere

– PST er kjent med innlegget, og kan dessverre ikke kommentere det, sier seniorrådgiver Annett Aamodt i PST til NTB.

Bertheussen erkjenner ikke straffskyld for noen forhold. Elden har flere ganger uttalt at saken kun er bygd på indisier, og at han regner med at den blir henlagt.

I forrige uke skrev Filter Nyheter [1] at Bertheussen tidligere er dømt for bedragerier, tyverier og dokumentforfalskning. Ifølge avisas opplysninger sonet hun en dom på 30 dagers fengsel i Bredtveit fengsel i Oslo i begynnelsen av 1986. I to andre saker fikk hun betingede dommer.

Tegn abonnement [2] eller støtt oss på andre måter [3] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474